latinica  ћирилица
18/11/2014 |  15:56 | Autor: SRNA

"Fudbalski klubovi iz RS pretrpili štetu od oko 1.250.000 KM"

Fudbalski klubovi iz Republike Srpske u nedavnim poplavama pretrpjeli su štetu od oko 1.250.000 KM, izjavio je danas u Doboju predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske Mile Kovačević.

"Fudbalski savez Srpske je odmah nakon poplava formirao komisiju koja je utvrdila štetu na područnim fudbalskim savezima i to klubova premijer, prve, druge i treće lige, te dala nalog područnim savezima da poplavljene klubove nižih nivoa obiđu i naprave procjenu štete", rekao je Kovačević tokom sastanka sa predstavnicima ovih klubova koji je održan u dobojskom Hotelu "Integra".

On je naveo da je formiran Fond za pomoć poplavljenim klubovima koji čine sredstva Međunarodne federacije fudbalskih asocijacija /FIFA/, Unije evropskih fudbalskih asocijacija /UEFA/, Fudbalskog saveza BiH i Fudbalskog saveza Republike Srpske.

Kovačević očekuje da će se iz Fonda sanirati oko 80 odsto pričinjene štete na infrastrukturi klubova.

On je rekao da je FIFA donirala 600.000 dolara koje će ravnomjerno podijeliti fudbalski savezi iz Republike Srpske i Federacije BiH.

Prema njegovim riječima, komisija Fudbalskog saveza Republike Srpske procijenila je da je tokom poplava oštećeno 26 klubova učesnika premijer lige, te prve, dvije druge i četiri treće lige.

Na nivoima područnih saveza oštećeno je oko 50 klubova četvrte, pete i šeste lige.