latinica  ћирилица
18/11/2014 |  17:00 | Autor: RTRS

Počela rekonstrukcija Gradskog stadiona u Bijeljini

Teren gradskog stadiona u Bijeljini, na kojem utakmice Premijer lige BiH igraju Radnik i Mladost iz Velike Obarske, godinama je poslije jače kiše ličio na močvaru.
Gradski stadion u Bijeljini - Foto: RTRS
Gradski stadion u BijeljiniFoto: RTRS

Ovih dana počela je rekonstrukcija, sredstvima UEFA-e. Od 2,6 miliona KM, koliko je obezbijeđeno za klubove u BiH , Bijeljina je dobila 84.000 maraka.

U proljećnom dijelu fudbalskog šampionata, igrači Radnika i Mladosti imaće uslove kakvi su u mnogo razvijenijim fudbalskim sredinama. 

Uprava FK "Radnik" kandidovala je projekat ''Rekonstrukcija glavnog i pomoćnih terena'' , za razliku od nekih drugih gradova u BiH i RS koji su tražili finansiranje izgradnje reflektora ili tribina.

Već nekoliko dana se radi takozvana ''drenaža'' - skida se stari sloj travnate podloge , nanosi 40 centimetara šljunka, a potom i nova travnata podloga.

Lokalna uprava u Bijeljini obezbijedila je dodatnih 26.000 KM tako da će ukupan projekat koštati više od 100.000 KM. Naredne 2015, u godini jubileja- 70 godina od osnivanja FK Radnik - Bijeljinci će dobiti nove uslove na ovom objektu koji je izgrađen 1954. godine.

Prije osam godina prilikom prvog ulaska Radnika u Premijer ligu BiH pokriven je dio tribina i postavljeno 3.000 stolica.

Uprava ''plavih'' će, kako je najavljeno, kompletnu rekonstrukciju stadiona završiti izgradnjom reflektora i pokrivanjem cijele tribine.