latinica  ћирилица
18/11/2014 |  17:17 | Autor: Večernje novosti

Španija: Nikola Јevremović je Srbin uhapšen s tonom kokaina (VIDEO)

Španske vlasti su pred istražnog sudiju na ostrvu Las Palmas izvele Nikolu Јevremovića (26), Srbina koji je u nedjelju uhapšen sa skoro tonom kokaina.
Јedrilica na kojoj je otkriven kokain - Foto: Screenshot
Јedrilica na kojoj je otkriven kokainFoto: Screenshot

Vlasti su danas pred istražnog sudiju na Las Palmasu izvele Nikolu Јevremovića (26), Srbina koji je u prije dva dana  uhapšen sa tonom kokaina na jedrilici, 370 kilometara južno od ostrva Gran Kanarija. Nezvanično, Јevremović do sada nije osuđivan u Srbiji i srpskoj policiji nije poznat kao prestupnik, pišu Večerenje novosti.

Јevremović je uhapšen sa još dvojicom Ukrajinaca koji su se nalazili na brodu "Liberti Bel". Čamac obalske straže je u nedjelju ujutru presreo njihovu jedrilicu dok je plovila bez istaknute zastave. Ranije prikupljeni operativni podaci, kažu u španskoj policiji, ukazivali su da se na njemu nalaze narkotici.

Prilikom pretresa jahte dužine 18 metara, u unutrašnjosti broda, otkriveno je 950 kilograma kokaina. Roba je zaplijenjena i istovarena u luci na ostrvu Las Palmas. Pretpostavlja se da je kokain bio namijenjen za tržište Evrope, a da je trebalo da uđe preko obale Španije - saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Španije.

Video snimak hapšenja i jedrilice na kojoj je otkriven kokain pogledajte ovdje.