latinica  ћирилица
18/11/2014 |  19:32 | Autor: RTS

Delfini deklasirali Špance

Vaterpolo reprezentacija Srbije deklasirala je Španiju u Nišu rezultatom 9:1 (5:1, 0:0, 0:0, 4:0) u meču prvog kola Svjetske lige. Pobjednik takmičenja direktno odlazi na OI u Riju 2016. Po dva gola postigli su Mandić, Prlainović i Rađen.
Vaterpolisti Srbije šampioni Evrope - Foto: AP
Vaterpolisti Srbije šampioni EvropeFoto: AP

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobjedom je započela odbranu titule u Svjetskoj ligi savladavši u Nišu, u prvom kolu B grupe, selekciju Španije sa 9:1 (5:1, 0:0, 0:0, 4:0).

Izabranici selektora Dejana Savića ubjedljivo su startovali u novom izdanju takmičenja i najavili siguran korak ka ostvarenju cilja - odbrani titule, koja donosi direktan plasman na Olimpijske igre 2016. i Rio de Žaneiru.

Španija je pred nešto više od 1.200 gledalaca u Čairu povela preko Plaija Maljare, a onda je Srbija uzvratila sa pet golova i već u prvoj četvrtini stekla veliku prednost.

Druga i treća dionica prošle su bez golova, a onda je Srbija silovito odigrala posljednju četvrtinu i zabilježila ubjedljivu pobjedu.

Po dva gola postigli su Dušan Mandić, Nikola Rađen i Nikola Prlainović, a strijelci su bili još i Filip Filipović, Miloš Ćuk i Duško Pijetlović.

Meč u niškom Čairu odigran je prvi put po izmijenjenim pravilima, bazen je bio kraći za pet metara. Ovo je poslije četiri godine bila prva utakmica reprezentacije u Nišu, pa ne čudi informacija da su ulaznice prosto planule.

Uoči meča Živku Gociću i Slobodanu Nikiću uručeni su pokloni za 300. odigranu utakmicu, a Dušku Pijetloviću za 200. utakmicu u reprezentaciji.

Naredni meč vaterpolisti Srbije igraju kao gosti 9. decembra protiv Njemačke.