latinica  ћирилица
18/11/2014 |  22:14 | Autor: SRNA

"Vamed" predstavio proizvodni program

Austrijska kompanija "Vamed", koja će izvoditi radove na rekonstrukciji i opremanju centralnog medicinskog bloka i izgradnji sjevernog krila Univerzitetske bolnice - Klinički centar Banjaluka, predstavila je večeras u Banjaluci svoj proizvodni program, u okviru manifestacije "Austrija biznis klub".
Vamed predstavio proizvodni program - Foto: SRNA
Vamed predstavio proizvodni programFoto: SRNA

Član uprave "Vameda" Gerhard Rajter rekao je da će projekat rekonstrukcije i opremanja centralnog medicinskog bloka i izgradnje sjevernog krila Univerzitetske bolnice - Klinički centar Banjaluka obuhvatiti sve usluge, od projektovanja do puštanja u rad.

On je naveo da bi radovi trebalo da budu okončani 2018. godine, te da je vrijednost projekta, koji finansira Evropska investiciona banka, 83,8 miliona evra.

"U BiH, u kojoj radimo 14 godina, do sada smo uspješno realizovali projekte rekonstrukcije Univerzitetske bolnice Tuzla, izgradnju nove Opšte bolnice Bijeljina i isporuku medicinske opreme bolnici Orašje", rekao je Rajter.

On je podsjetio da je Evropska investiciona banka izrazila nadu da će model Opšte bolnice u Bijeljini biti korišten i za sljedeće projekte u Republici Srpskoj.

"Pioniri smo i modela javno-privatnog partnerstva i trenutno učestvujemo u 23 takva modela širom svijeta", rekao je Rajter.

On je podsjetio da je ova kompanija za 33 godine rada uspješno realizovala 700 projekata u 72 zemlje, ističući da sada zapošljava 16.000 radnika i ostvaruje godišnji promet od 1,5 milijardi evra.

Rajter je precizirao da se "Vamed" bavi izgradnjom klinika i rehabilitacionih centara, banja, velnes i zdravstvenih centara, te laboratorija i istraživačkih centara i da pruža usluge razvoja projekta, savjetovanja, inženjeringa, projekt menadžmenta i izgradnje, te operativnog menadžmenta i finansiranja.

Trgovinski savjetnik austrijske Ambasade u BiH Zigmund Nemeti rekao je da će u okviru Austrijskog biznis kluba predstavnici pet austrijskih kompanija iz različitih sektora sutra razgovarati sa predstavnicima privrednih subjekata Srpske.

Prezentaciji "Vameda" prisustvovali su ministar nauke i tehnologije RS Јasmin Komić, direktor Univerzitetske bolnice - Klinički centar Banjaluka Mirko Stanetić, predstavnici Privredne komore Srpske i austrijskih kompanija.