latinica  ћирилица
19/11/2014 |  08:01 | Autor: RTRS

Danas oblačno

Pretežno oblačno vrijeme u prvom dijelu dana i ranom poslijepodnevu sa povremenom kišom, uglavnom u centralnim i istočnim predjelima. Popodne kidanje oblačnosti i malo svježije u odnosu na prethodne dane.

 Ujutro pretežno oblačno s mjestimičnom kišom na zapadu, centralnim predjelima i na jugozapadu. U ostalim krajevima suvo.

Tokom dana s mjestimičnom kišom u centralnom pojasu zemlje i istočnim predjelima, te po kojim pljuskom na jugu, a na zapadu i jugozapadu suvo. Popodne raslojavanje i kidanje oblačnosti, uglavnom suvo osim istoka gdje još ponegdje može biti slabe kiše. U istočnom dijelu Posavine, Semberiji i Podrinju u kasno popodne kratkotrajni pljuskovi. Prema noći u većini predjela suvo i promjenjivo oblačno.

Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni, popodne umjeren u planinama i pojačan zapadni da bi prema noći bio slab i promjenjiv. Najviša dnevna temperatura vazduha od  9°C do 15°C, u višim predjelima od  6°C.

PROGNOZA VREMENA ZA BANjALUKU 

Ujutru  i  prijepodne pretežno oblačno sa povremenom slabom kišom izvjesnijom oko podnevnih časova. Poslijepodne promjenjivo oblačno, nakratko moguća slaba kiša,  a uveče sumaglica i magla oko rijeka.

Vjetar slab tokom dana do umjeren zapadni. Najviša dnevna temperatura vazduha oko 13°C.