latinica  ћирилица
19/11/2014 |  13:22 | Autor: B92

Peres vraća Mijatovića u Real

Predsjednik Real Madrida Florentino Peres namjerava da vrati legendu kluba Predraga Mijateovića na mjesto sportskog direktora.

Peres je već započeo reorganizaciju najtrofejnijeg svjetskog kluba, po uzoru na minhenski Bajern, pišu španski mediji.

To znači da bi veliku ulogu u vođenju kluba trebalo da imaju bivši igrači, odnosno legende kluba.

Peres je vratio nekadašnjeg kapitena Fernanda Јera koji je pomoćnik Karlu Ančelotiju, a pokušao je da vrati i Raula Gonzalesa kojem je ponudi mjesto potpredsjednika, ali je legendarna sedmica Madriđana odlučio da ostane u Njjujorku zbog djece.

Tu je i Zinedin Zidan koji je trenutno trener drugog tima Real Madrida. U klubu rade i Duben de la Red i Santjago Solari.

Mijatović je bio sportski direktor Reala bio dok je klubom predsjedavao Ramon Kalderon. Iako se činilo da strijelac pobjedonosnog gola u finalu Lige šampiona 1998. godine nema dobre odnose sa sadašnjim rukovodstvom kluba, očigledno da nije tako.

Mijatović je kao igrač u Realu proveo tri sezone i za to vrijeme je osvojio Primeru, Superkup Španije, Interkontinentalni kup i Ligu šampiona. Florentino Peres ga zbog tog gola kojim je donio Realu titulu prvaka Evrope poslije 32 godine mnogo cijeni, pa ponovni povratak Podgoričanina u klub nije iznenađenje.

Bivši igrač Partizana je tokom boravka na mjestu sportskog direktora doveo nekoliko sjajnih holandskih uključujući Robena i Snajdera, ali Real nije uspio da ostvari zapažene rezultate u Evropi, odnosno da osvoji titulu u Ligi šampiona.