latinica  ћирилица
21/11/2014 |  08:49 | Autor: RTRS

Evroliga: Zvezda gostuje Galatasaraju

Košarkaši Crvene zvezde Telekom sastaju se danas od 19.00 časova sa Galatasarajem u Istanbulu u okviru šestog kola grupe D Evrolige.

Igrači Dejana Radonjića imaju skor od tri pobjede i dva poraza. Turski tim, s druge strane, ima učinak od dva trijumfa i tri poraza.

Podsjećamo, crveno - bijeli su u prvom meču ove dvije ekipe u "Kombank Areni" slavili rezultatom 76:68. Ukoliko slavi u Istanbulu, Zvezda će znatno uvećati svoje šanse za plasmanom u Top 16 fazu takmičenja.

Trener kluba sa Malog Kalemegdana Dejan Radonjić rekao je da se Galatasaraju ne može prijetiti, ali da će njegova ekipa u predstojećoj utakmici pokušati da iskoristi šanse.

"Priče da možemo da se plasiramo u narednu fazu mogu da budu kontradiktorne. Mi kao ekipa želimo da se koncentrišemo na prvi sljedeći duel, da odigramo dobro i da pobijedimo. Tako želimo i protiv Galatasaraja u Turskoj, da dođemo do pobjede ali neće biti nimalo lako. Ne možemo da im prijetimo, pošto su ove sezone neporaženi na domaćem terenu", rekao je Radonjić.

Na ruku crveno-bijelima idu i problemi koje turski tim ima s povredama, finansijama, ali i lošim odnosima među igračima.

Grupa D
Galatasaraj - Crvena zvezda (19.00)

četvrtak, 20. novembar
Neptunas - Laboral Kuča 80:79
Olimpijakos - Valensija 77:78

Tabela:

1 Olimpijakos 6 0
2 Crvena zvezda 3 2
3 Neptunas 3 3
4 Galatasaraj 2 3
5 Laboral Kuča 2 4
6 Valensija 15