latinica  ћирилица
21/11/2014 |  10:08 | Autor: RTRS

KS BiH bez odluke o ženskoj Premijer ligi

Upravni odbor Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine na sjednici održanoj u Sarajevu nije mogao donijeti odluku o prekinutom premijerligaškom šampionatu za košarkašice.

Na sjednici nije bilo kvoruma jer nisu bili prisutni predstavnici Košarkaškog saveza Herceg Bosne.

Podsjećamo, prvenstvo je zaustavljeno nakon jednog odigranog kola.

Zanimljivo je istaći da košarkaške radnike Herceg Bosne Premijer liga za žene uopšte ne zanima, oni je godinama i ne igraju. Predstavnici košarkaškog saveza Republike Srpske su zastupali stav da je šampionat neregularan jer u njemu nema osam klubova, koji su to pravo stekli kroz takmičenje.

Liga broji sedam klubova, a osmi je tim Banovića koji je prošle godine ispao iz košarkaške elipe, a Urpavni odbor KS BiH nikada nije donio odluku da se oni mogu takmičiti u Premijer ligi.

"Neko je sebi dao za pravo da po pozivu dovodi klubove u takmičenje", rekao je član Izvršnog odnora KS BiH iz Republike Srpske Aleksandar Fulurija.

Generalni sekretar KS BiH Harun Mahmutović kaže da nikada nije donešena odluka, da su članovi ženske košarkaške elite klubovi koji su kroz takmičenje stekli to pravo, već su klubovi bukvalno traženi po Bosni i Hercegovini.

"Na žalost sporta u Bosni i Hercegovini, mi u ženskoj košarci već četiri, pet godina tražimo klubove koji mogu igrati,rekao je Mahmutović.

Ekipe iz Republike Srpske koje su počele nastup u Premijer ligi, banjalučki Orlovi, Sloboda Novi Grad i Rudar Ugljevik su suspendovani, a njihovi predstavnici smatraju da iza svega stoji politika pojedinaca i nekih klubova.

"Ne daju nam i neće da nam dozvole da budemo najbolji klub iz Republike Srpske, odnosno pojednici ne žele da dozvole da Orlovi budu najbolji klub u Banjaluci", rekao je sekretar Orlova Boro Svitlica.

Predloženo je da se u što kraćem roku održi sjednica Izvršnog odbora KS BiH i Banovićima zvanično dozvoli mjesto premijerligaša, a predstavici KS RS rekli su da će o tome izjasniti etintetski savez.