latinica  ћирилица
21/11/2014 |  14:23 | Autor: SRNA

SNSD, DNS i SP imaju većinu od 44 glasa u NSRS

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da ova stranka, DNS i SP u ovom trenutku imaju skupštinsku većinu od 44 glasa za izbor rukovodstva Narodne skupštine Republike Srpske.
Milorad Dodik - Foto: RTRS
Milorad DodikFoto: RTRS

Dodik je rekao da ima imena poslanika koji će činiti apsolutnu većinu, koja će se manifestovati na konstitutivnoj sjednici Narodne skupštine 24. novembra.

"Tu su i dva poslanika koje predvodi lider Napredne Srpske Adam Šukalo, i još dva poslanika koja nisu bila u ovoj političkoj grupaciji. Tako da ćemo sa najmanje 44 glasa završiti izbor novog skupštinskog rukovodstva i nove vlade", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Poslanici u Narodnoj skupštini u mandatnom periodu 2014-2018. godine u ponedjeljak, 24. novembra, na konstitutivnoj sjednici položiće svečanu zakletvu. Dnevnim redom konstitutivne sjednice Narodne skupštine predviđeno je da zakletvu polože predsjednik i potpredsjednici Republike Srpske.

SDS U OČAЈU POTPISAO SPORAZUM SA KOALICIЈOM "DOMOVINA"

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik ocijenio je da je SDS u očaju i da pokušava da očuva strukturu, ne birajući sredstva, zbog čega je potpisao sporazum sa Koalicijom "Domovina" o zajedničkom nastupu u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

"Nemam informaciju da je sporazum potpisan sa Savezom za promjene, nego sa SDS-om. Politička lijenost i spremnost da se sve što uradi SDS tretira kao potez Saveza za promjene vidljivi su i u činjenici da su sa SDA i Demokratskom frontom sporazum potpisali kao političke partije, a ne kao Savez", rekao je Dodik.

Prema njegovim riječima, Koalicija "Domovina" je nasljednik političkih ciljeva Koalicije "Prvi mart", u kojoj dominantnu ulogu očigledno ima SDA, i ona je za Republiku Srpsku politički opasna grupacija.

Dodik je poručio da "Domovina" neće ostvariti cilj da u Republici Srpskoj bude "jezičak na vagi", jer SDA nije potrebna za većinu koju imaju SNSD, DNS i SP.