latinica  ћирилица
23/11/2014 |  09:01 | Autor: RTRS

ABA: Partizan u derbiju dočekuje Cibonu

Košarkaši Partizana NIS dočekuju u Pioniru od 19 časova ekipu Cibone u derbi meču devetog kola ABA lige.

Izabranici Duška Vujoševića ulaze u meč sa timom iz Zagreba sa učinkom od po četiri pobjede i poraza, dok Cibona ima jedan trijumf manje.

Pomoćni trener Partizana Velimir Gašić je svjestan da je pred crno - bijelima težak ispit.

"Aktuelni osvajač ABA lige nakon vrlo teškog perioda, uspio je ipak da dočeka ovu sezonu u dobrom sastavu. Selektirali su dobar tim koji ne bilježi neke razultate na početku sezone prema njihovom očekivanju, ali sezona je duga i očekuje ih još mnogo utakmica, iskušenja, kao i sve nas. Kada sagledamo sve aspekte, vidi se da se radi o jednom timu koji je mnogo unaprijedio igru u odnosu na početak sezone. Sa Cedevitom su igrali na jednu loptu i vrlo ubjedljivo su dobili Krku u Novom mestu. Podigli su prag timske igre i u sasvim su dobroj formi. Očekuje nas jedna vrlo teška utakmica, a o značaju i važnosti pobjede ne treba dodatno da govorimo, sve je jasno", rekao je Velimir Gašić.

Partizan nije na nivou igre od prije nekoliko godina, ali je pred Cibonom teška utakmica smatra trener Cibone Slaven Rimac.

"Čeka nas teško gostovanje protiv Partizana NIS. Odlična su ekipa. Biti će vjerojatno puna dvorana jer imaju veliku podršku svojih navijača. Ekipa je ipak nešto slabije kvalitete nego prijašnjih godina no sigurno je da će dati sve od sebe kako bi uhvatili priključak s ekipama s vrha. Na nama je da odigramo čvrstu i hrabru utakmicu i pokušamo pobijediti. Neće biti lako no trebamo ih napasti tamo gdje su slabiji. Ima stvari koje rade slabije nego prijašnjih godina. Moramo biti spremni na njihovu zonu da odigramo dobro. Igrači imaju samopouzdanja i očekujem dobru utakmicu," kaza je Rimac.

Meč između Partizana i Cibone ugra se u "Pioniru" sa početkom u 19.00 časova.