latinica  ћирилица
24/11/2014 |  14:18 | Autor: RTRS

Mladi džudisti iz Banja Luke spremni za velike rezultate

DŽudo klub Banja Luka postoji od 1987. godine.

Godinama su borci ovog kluba bilježili sjajne rezultate, kako na domaćoj, tako i na međunarodnoj sceni. Danas su, zbog nedostatka novca, koncentrisani na rad sa mlađima kategorijama, ali im rezultati ne izostaju.

"Uspjesi se ne mogu mjeriti sa onima od ranije. Tek smo krenuli sa radom i, ako se ne možemo nadati boljim rezultatima, možemo bar jednakim onima od ranije. Međutim, finansijska situcija je drugačija. Nekada je bila bolja, mogli smo da odemo na velika takmičenja. Danas je to dosta teže. Naši mladi takmičari svojim rezultatima zaslužuju da se takmiče i van granica naše zemlje ", rekao je trener džudo- kluba Banja Luka, Dejan Ćup.

Na treninzima prosječno bude 30-ak dječaka i djevojčica, a entuzijazma im ne nedostaje.

"Tata mi je trener pa sam i ja krenula njegovima stopama. Na početku je on negodovao jer se bojao da se ne povrijedim, ali kada je vidio kako sam prošla na prvim takmičenjima, popustio je", rekla je mlada džudistkinja Ana Ćup.

Dječaci i djevojčice džudo- kluba Banja Luka članovi su pionirske lige koja broji šest klubova.

"U tu ligu su uključeni klubovi Banja Luka, Zvijezda Nova banka, Soko M. iz Prnjavora, džudo- klub Prijedor, klub Policajac Laktaši i Ozren iz Doboja, i dogovori među nama su pokrenuli ovu ligu."

Liga funkcioniše po princiupu turnira, gdje se svaki takmičar bori s vršnjacima iz svih klubova. DŽudo- klub Banja Luka trenutno dijeli prvo mjesto sa klubom iz Prnjavora, a u narednom kolu klub Zvjezda Nova banka je domaćin turnira.

U klubu se nadaju da će vrijednim i predanim radom ostati na prvom mjestu, te pokazati da se uz mala finansijska sredstva mogu postići dobri rezultati.