latinica  ћирилица
25/11/2014 |  11:29 | Autor: RTRS

Predsjednik i poslanici položili zakletvu u Hramu Hrista Spasitelja

Narodni poslanici pravoslavne vjeroispovijesti jutros su položili zakletvu i u Hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci, nakon što su juče svečanu zakletvu položili u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Zakletvu u Hramu Hrista Spasitelja položio je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i predsjednik Narodne skupštine Srpske Nedeljko Čubrilović, kao i većina narodnih poslanika pravoslavne vjeroispovjesti. Dodik je istakao da je polaganjem zakletve u Hramu Hrista Spasitelja,  završeno konstituisanje Narodne skupštine Republike Srpske.

"Vjerujemo u značaj i ulogu naše vjere i Srpske pravoslavne crkve u jačanju Republike Srpske i svih bitnih vrijednosti u našem društvu", rekao je Dodik, nakon polaganja zakletve.

Čubrilović je naglasio da je za poslanike veoma bitno što su položili zakletvu u Srpskoj pravoslavnoj crkvi.

"Želimo i na ovaj način da pokažemo da ćemo poštovati zakone i raditi na izradi najboljih zakona u duhu opstanka srpskog naroda", rekao je Čubrilović i ponovio da će na sljedećoj sjednici Parlamenta biti izabrani potpredsjednici ove najviše zakonodavne institucije Srpske.

Dodik, Čubrilović i poslanici juče su u Narodnoj skupštini Republike Srpske položili svečanu zakletvu.

Za predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske glasala su 44 poslanika. Većinu u republičkom Parlamentu imaju SNSD, DNS i Socijalistička partija. Glasali su i narodni poslanici Vojin Mitrović i Ilija Stevančević, kao i dva poslanika stranke Napredna Srpska - Adam Šukalo i Goran Đorđić.