latinica  ћирилица
25/11/2014 |  12:38 | Autor: Blic

HUMANO: Bračni par usvojio osmoro braće

Bračni par Melisa i Skot Grouvz iz Omahe (Nebraska), koji je usvojio dva brata, tokom vremena usvojio je i njihovo šestoro braće da ne bi bili razdvojeni.

Kada je upoznala Skota, Melisa je već imala četvorogodišnju kćerku. Poslije godinu dana su se vjenčali.

Pošto nikako nisu mogli da dobiju dijete, prijavili su se na obuku za hraniteljske porodice i dvije nedjelje nakon što su dobili dozvolu,  ponuđeno im je da usvoje dva dječaka. Melisa kaže da ju je pomisao na usvajanje dvoje djece u prvi mah uplašila, ali da su ipak odlučili da preuzmu brigu o Noi (3) i njegovom 22-mjesečnom bratu Čejsu.

"Odmah su nas osvojili i ubrzo smo odlučili da ih usvojimo“, kaže Melisa. Samo nekoliko nedjelja poslije usvajanja, primili su telefonski poziv u kome su obaviješteni da su Noa i Čejs dobili još jednog brata kome je hitno potrebno obezbijediti hranitelje. Poslije manje od godinu dana, Melisa i Skot  usvojili su bebu Gareta.

Samo 11 meseci kasnije, uslijedio je još jedan poziv: prijevremeno se rodio brat Hajden, koji je imao zečju usnu i bio izložen dejstvu droga.

"Ovog mališana čekao je težak životni put, ali je bio naš koliko i ostali naši dječaci. Naravno da smo pristali i postao je član naše porodice“, kaže Melisa.

Onda su usvojili još dva brata: Eštona, koji je imao četiri i po mjeseca, a u maju 2009. i novorođenče Kurana.

Melisa i Skot Grouvz sa najmlađim sinom (Foto Fejsbuk)

Ali, ni tu nije bio kraj. Majka dječaka obratila im se na Fejsbuku: Da li bi usvojili njenu nerođenu bebu? “Imali smo dobre razloge da kažemo ne - nedostatak vremena, novca itd, ali sve je nekako došlo na svoje mjesto i u junu sljedeće godine sjedili smo u porodilištu i čekali dolazak našeg sina Brajera“, kaže Melisa.

"U oktobru 2013. prijevremeno je rođen naš budući osmi Sin Zain, koji je bio izložen dejstvu droga i imao Daunov sindrom".

"Za nas je usvajanje u prvi mah bio način da stvorimo kompletnu porodicu jer se činilo da nećemo dobiti dijete“, kaže Melisa: “Ali za nas je to sada mnogo više. Otvorilo nam je oči, proširilo horizonte naše porodice, obogatilo nam živote i donijelo nam toliko ljubavi i sreće".