latinica  ћирилица
25/11/2014 |  18:08 | Autor: Agencije

Henkel u Kruševcu otvorio fabriku

Kompanija Henkel Srbija otvorila je danas novu Bref fabriku u Kruševcu u koji je uložen 21 milion evra.
Henkel otvorio novu fabriku u Vršcu - Foto: TANЈUG
Henkel otvorio novu fabriku u VršcuFoto: TANЈUG

 Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić je tom prilikom poručio da njemački investitori ne treba ni da razmišljaju da investiraju u drugim zemljamam regiona jer im niko neće ponuditi bolje uslove od Srbije.

"Srećan sam što imamo 220 novih zaposlenih ljudi. Čestitam radnicima koji su pokazali da su zavrijedili pažnju njemačkih kompanija i pokazali da mogu vrijedno i uspješno da rade", rekao je Vučić i dodao da je siguran da u sljedećoj godini možemo da se nadamo novim investicijama i novim radnim mjestima.

Premijer je najavio još dobrih vijesti za Kruševljane u narednoj godini, nakon, kako je rekao, više od decenije otpuštanja.

Vučić je rekao da je rukovodstvu Henkela obećao da će od srpske vlade dobiti najveću moguću podršku, primetivši da bi s takvim stavom neko mogao da ga prijavi "zbog nelojalne konkurencije", ali je dodao da ostaje pri tome da im nijedna država u regionu neće ponuditi bolje uslove za investiranje od Srbije.

Srbija, kazao je, ima povjerenje u njemačke kompanije, u Henkel, ali i u svoje svoje predstavnike u Kruševcu, u svoje radnike i njihovu marljivost.

Nova fabrika namijenjena proizvodnji Bref proizvoda zaposliće 220 novih radnika, a snabdijevaće 22 regionalna i evropska tržišta.

Premijer Vučić je zajedno sa direktorom Henkel Srbija Vojkanom Marićem i članom upravnog odbora kompanije Henkel na globalnom nivou Brunom Pjaćencom pokrenuo novi proizvodni pogon.

Pjaćenca je naveo da je nova fabrika projekat od izuzetnog značaja za Henkel, kako u Srbiji, tako i na regionalnom i globalnom nivou.
"Ulaganje od 21 milona evra u novi pogon ima za cilj da podrži dalji razvoj našeg poslovanja, spajajući svjetsku stručnost sa lokalnim znanjem", rekao je Pjaćenca.

On je kazao da je Henkel posvećen ovom regionu i ovoj fabrici u Kruševcu, te da je u prethodnih 12 godina u Srbiji uloženo 160 miliona evra u tri proizvodna pogona, proizvodnju deterdženata, proizvoda za ljepotu i pogon za proizvodnju lijepka.

Dodatno je da je u novu fabriku uložen 21 miliona evra, a ostvarena je jaka vodeća pozicija u Srbiji, rekao je Pjaćenca.

Pjaćenco je naveo da iz Srbije izvozi u 22 zemlje svijeta.

Marić je podsjetio da je Henkel pre 12 godina privatizovao Merimu i da to i danas smatra za jednu od najuspešnijih privatizacija. Henkel je prisutan u Srbiji od 2002. godine. Kompanija je osnovana 1876. godine i zapošljava oko 47.000 ljudi. Prošle godine ta kompanija ostvarila je prodaju od 16,4 milijardi evra i operativni profit od 2,5 milijardi evra.