latinica  ћирилица
25/11/2014 |  18:13 | Autor: Agencije

"Koka-kola" počinje da prodaje mlijeko?!

Najpoznatiji proizvođač bezalkoholnih pića "Koka-kola" od sljedećeg mjeseca će u svojoj ponudi imati i mlijeko, po dvostruko višoj cijeni od ostalih proizvođača.


 U "Koka-koli" vjeruju da će njihov novi proizvod, pod imenom "Ferlajf" (Fairlife), postići veliku popularnost. Kompanija je saopštila da će se njihovo mlijeko naći na policama prodavnica nekih zemalja sljedećeg mjeseca, ali su priznali i to da će biti dvostruko skuplje od mlijeka drugih proizvođača.

Ono čime opravdavaju tako visoku cijenu je to da će njihovo mlijeko, navodno, sadržati više proteina, manje šećera i biti bez laktoze.

Kompanija navodi kako će popularnost ovog mlijeka prema njihovoj procjeni postepeno da raste, ali su uvjereni da će ipak postići željeni cilj.

„Neko vrijeme će biti potrebno da se ovaj proizvod izgradi kao brend i neće vjerovatno odmah zaraditi mnogo novca, ali će profit vremenom doći. Uvjereni smo u to“, navode iz "Koka-kole", prenose mediji u SAD.

"Koka-kolino" mlijeko će se prvo naći na policama prodavnica u SAD-u, a onda će postepeno stići i na tržište drugih zemalja.