latinica  ћирилица
25/11/2014 |  18:14 | Autor: TANЈUG

Moskva: Nastojanja Ukrajine da se pridruže NATO-u destabilizuju region

Nastojanja Ukrajine da se pridruži NATO vodiće samo daljem pogoršanju situacije u toj zemlji, kao i jačanju regionalnih napetosti, izjavio je danas zamjenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov i poručio da je ta ideja posljedica iluzija.
Moskva - Foto: RTRS
MoskvaFoto: RTRS

"Uvjeren sam da će ono što je najavilo ukrajinsko rukovodstvo samo voditi daljem pogoršanju situacije u Ukrajini. To neće osigurati bezbjednost u Ukrajini i neće poboljšati život ukrajinskog naroda", rekao je Rjabkov, a prenio TAS S.

Komentarišući najavu ukrajinskog predsjednika Petra Porošenka, da bi njegova zemlja mogla da održi referendum o članstvu u NATO, Rjabkov je kazao da je to "posljedica iluzija".

"Ovo je posljedica iluzija, u kojima ukrajinski lideri i mnogi ljudi na Zapadu žive, iluzija da je sve ovo zapadna geopolitička igra i da ljudski životi nisu ništa", istakao je Rjabkov.

"Žalim što su ovi lideri zaneseni takvim iluzijama", dodao je on.

Porošenko je juče poslije susreta sa litvanskom predsjednicom Dalijom Gribauskajte rekao da će odluku o stupanju Ukrajine u NATO donijeti ukrajinski narod na referendumu, koja je isključivo u nadležnosti građana.