latinica  ћирилица
26/11/2014 |  13:17 | Autor: RTRS

Rajevac kandidat FSRS za selektora BiH

Srpski trener Milovan Rajevac zvanični je kandidat Fudbalskog saveza Republike Srpske za selektora fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.
 - Foto: FONET
Foto: FONET

Podsjećamo, selekcija BiH je ostala bez trenera nakon što je dosadašnji selektor Safet Sušić dobio otkaz poslije serije loših rezultata.

Stručnjak iz Srbije prihvatio je ponudu i ući će u uži krug kandidata, a čelnici FSRS u petak će imati sastanak sa direktorom tehničkog komiteta FSBiH Denijalom Pirićem, sa kojim će razgovarati o kriterijumima za nove selektore i pomoćnike u stručnim štabovima, piše Glas Srpske.

Bosna i Hercegovina je loše započela kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine. U prva četiri kola "zmajevi" su osvojili svega dva boda i zauzimaju peto mjesto u grupi B iza Izraela, Velsa, Kipra i Belgije, dok su jedino ispred Andore.

"Razgovarali smo sa Rajevcem koji nam je dao načelan pristanak da bude jedan od kandidata za selektora fudbalske reprezentacije BiH po prijedlogu FSRS. Njegova reputacija i fudbalsko iskustvo garant su da može da ispuni očekivanja i ostvari takmičarske ambicije. Sa novim selektorom vjerujem da se može ostvariti plasman na Evropsko prvenstvo i po našem mišljenju Rajevac je idealan kandidat da zamijeni Sušića",  izjavio je predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske Mile Kovačević, koji je ujedno i član Izvršnog odbora FSBiH.

Rajevac je rođen 2. januara 1954. godine u Čajetini, a fudbalsku karijeru je započeo u Borcu iz Čačka i još je trenirao Srbiju iz Malmea, Slobodu iz Užica, Progres iz Frankfurta, Železnik, Peking (asistent), Crvenu zvezdu (vršilac dužnosti), Al Sad (pomoćnik), Vojvodinu i Al Ahli.

Bio je selektor reprezentacije Gane, sa kojom je na SP u Јužnoj Africi stigao do četvrtfinala, a imao je kratku epizodu u reprezentaciji Katra.

Aplikacije trenera

Prema pisanju sarajevskih medija na adresu FSBiH stiglo je ukupno 13 validnih aplikacija za selektora. Aplikacije su u najviše slučajeva slale agencije koje zastupaju pomenute fudbalske stručnjake, a neke su poslali i oni lično.

Ponuđeni su strani stručnjaci poput Đovanija Trapatonija, Feliksa Magata, Enzca Šifa i Lotara Mateusa.

Od trenera iz regiona osim Roberta Prosinečkog aplicirali su bivši selektor Hrvatske Igor Štimac, Milovan Rajevac, Dragan Okuka, Faruk Hadžibegić, Mehmed Baždarević, Amar Osim, Blaž Slišković i Šener Bajramović.