latinica  ћирилица
28/11/2014 |  19:01 | Autor: SRNA

Potpisan protokol o saradnji sportskih saveza RS i Srbije

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Nada Tešanović i ministar omladine i sporta Srbije Vanja Udovičić danas su prisustvovali potpisivanju protokola o saradnji šest sportskih saveza Srpske i Srbije na Međunarodnom sajmu sporta u Beogradu.
Međunarodni sajam sporta u Beogradu - Foto: SRNA
Međunarodni sajam sporta u BeograduFoto: SRNA

 
Protokole o saradnji potpisali su rukometni sportski savezi Republike Srpske i Srbije, te stonoteniski, atletski, kajakaški i košarkaški sportski savezi, a potpisan je i sporazum o saradnji za specijalnu olimpijadu za osobe sa posebnim potrebama.

Poslije potpisivanja sporazuma o saradnji, Tešanovićeva je novinarima rekla da prijateljske veze između sportskih saveza Republike Srpske i Srbije postoje duži niz godina, te da je potpisivanje sporazuma na Beogradskom sajmu samo demonstracija te uspješne saradnje.

"Mi smo i ranije sarađivali, ali sada ćemo još više. Planiramo da donosimo i zajedničke planove za 2015. godinu", istakla je Tešanovićeva.

Zahvalivši na gostoprimstvu Ministarstvu omladine i sporta Srbije, Tešanovićeva je naglasila da je za resorno ministarstvo Republike Srpske velika čast što je sva tri dana gost na Beogradskom sajmu sporta.

Udovičić je rekao da je potpisivanje sporazuma šest saveza iz Srbije i Srpske veoma bitno zbog jačanja odnosa između dva ministarstva, te jasna poruka građanima kolika želja postoji za razmjenom iskustava.

"Drago mi je da su predstavnici Ministarstva sporta Republike Srpske ovde sva tri dana i drago mi je da ćemo moći na pravi način da jačamo naše partnerstvo i prijateljstvo. Smatram da je to od velikog značaja ne samo zbog sporta, nego i zbog širenja saradnje u oblasti omladine", naglasio je Udovičić.

Ovom prilikom, Tešanovićeva je Udovičiću uručila plaketu Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske za Ministarstvo omladine i sporta Srbije.