latinica  ћирилица
12/12/2014 |  08:11 | Autor: sportal.rs

Bošković pred meč odluke: Pobijedićemo Slovačku

Rukometašice Srbije izgubile su od Crne Gore i Francuske na Evropskom prvenstvu i duel sa Slovakinjama im je posljednja šansa sa plasman u narednu fazu takmičenja.

Ukoliko izabranice Saše Boškovića želi da se plasiraju u narednu rundu neophodan im je trijumf.

A da će se to desiti, Bošković je uvjeren.

"Pobijedićemo Slovačku. Poginućemo na terenu. Sto posto. Možemo da pobijedimo svakoga, ali i pobijedimo same sebe. Prave su, izdržaćemo, kako one, tako i mi u stručnom štabu. Mi radimo naš posao, vi radite vaš. Nadam se da ćemo biti nasmijani po završetku utakmice", kazao je Bošković uz analizu svog, ali i protivničkog tima. "Slovakinje krasi disciplina. Imamo je i mi, ali niko nema ovakve individualce kao Srbija. To je najveći problem. Prošle godine nas je krasila disciplina. Tačno je da smo poslije Svjetskog prvenstva ostali bez Erić i Ognjenović, dvije ključne odbrambene igračice. Svaka od ovih djevojaka može da igra dobro. Na meni je, ali i na njima, da koliko god budu igrale, daju maksimum. Koju god poziciju da igraju samo neka daju maksimum. Moramo da pobijedimo", tvrdi selektor Srbije, a prenosi sajt nacionalnog saveza.

"Za nas je to utakmica za medalju. Igraćemo je kao za medalju. Hoćemo u drugi krug i moramo da pobijedimo. Vjerujem i dalje u djevojke. Mislim da i one vjeruju u sebe. Ako izađemo sa ubjeđenjem da možemo da pobijedimo, pa da su prekoputa i Norveška ili Danska, dobićemo utakmicu.

Utakmica u Osijeku počeće u 20:15, a Bošković je prijavio i Anđelu Јanjušević umjesto povrijeđene Marije Lojpur. Јanjušević je igračica Radničkog iz Kragujevca, i ovo će joj biti prva zvanična utakmica za reprezentaciju. Na spisku su još i Katarina Tomašević, Јovana Risović, Dragana Cvijić, Sanja Rajović, Katarina Krpež,Јelena Nišavić, Andrea Lekić, Sanja Damnjanović, Biljana Bandelier, Јelena Popović, Јovana Stoiljković, Јelena Živković, Kristina Liščević, Dijana Radojević i Katarina Stepanović.