latinica  ћирилица
12/12/2014 |  09:55 | Autor: B92

Krivokapić razočaran: Srebro vrijedi više nego zlato?

Predsjednik Vaterpolo saveza Srbije Milorad Krivokapić, rekao je da je razočaran što vaterpolistima Olimpijski komitet nije dodijelio nijedno priznanje.

Seniori su osvojili zlato na Evropskom prvenstvu i titule u Svjetskoj ligi i Svjetskom kupu, Filipović je proglašen za najboljeg na svijetu, dok su juniori takođe pokorili Stari kontinent, piše B92.

Olimpijski komitet je na svečanosti u utorak za najbolji tim proglasio košarkaše, koji su osvojili srebro na Svjetskom prvenstvu u Španiji.

"Čestitam dobitnicima na sjajnim rezultatima, nagradama, želim im sve najbolje u 2015.godini, ali ne mogu da vjerujem da nismo bili u konkurenciji za najviša priznanja. Zar Filip Filipović, najbolji igrač svijeta, osvajač zlata na Evropskom prvenstvu i Svjetskoj ligi nije zaslužio da se nađe u najužem izboru za najboljeg sportistu Srbije?! Nigdje nije bilo ni selektora Dejana Savića, koji je osvojio tri titule. Čak su zaboravljeni i juniori, koji su, kao i mlade odbojkašice, bez poraza najbolji u Evropi", rekao je Krivokapić.

Srpski vaterpolisti su, međutim, bili u izboru za najbolji tim i zapravo, bili su jedini konkurenti košarkašima za to priznanje. Isto je bilo i u juniorskoj konkurenciji, gdje su mlade vaterpoliste, evropske šampione, pobijedile odbojkašice, koje su osvojile istu titulu. Dejan Savić bio je u konkurenciji za najboljeg trenera, a to priznanje je otišlo u ruke Dragana Plavšića, koji trenira sestre Moldovan.

Ipak, na opasku da se najuspješniji biraju na osnovu kriterijuma, legendarni vaterpolista uzvraća:

"Svaka čast košarkašima na fenomenalnom uspjehu u Španiji. Ali, zar jedno svjetsko srebro više vrijedi od naših zlata na Evropskom prvenstvu, Svjetskoj ligi i Svjetskom kupu? Ako tako kaže Pravilnik, onda bi morao da se promijeni, jer je očito da nešto ne štima".

Razočaranje ne krije ni izvršni direktor Vaterpolo savezu Srbije Zoran Avramović, koji, međutim, smatra da u ovom trenutku Savez ima daleko važniji problem.

"Moramo što prije da pronađemo generalnog sponzora kako bismo nastavili put ka olimpijskom zlatu u Riju 2016. OKS ima Pravilnik na osnovu kojeg odlučuje, ali žao nam je što nismo bili ni u konkurenciji. I nikad ne može da se mjeri zlatna i srebrna medalja. Šampion je šampion, drugi je drugi, a treći treći. To je valjda svima jasno", istakao je Avramović.