latinica  ћирилица
12/12/2014 |  13:24 | Autor: Mondo

Marković: Bićemo spremni do početka SP

Selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Dragan Marković ima velikih problema sa povredama igrača u nacionalnom timu, ali je uvjeren da će svi biti spremni do početka Mundijala u Kataru 15. januara 2015. godine.

Selekcija BiH okupiće se 22. decembra u Mostaru na početku priprema za Svjetsko prvenstvo, koje se održava u Kataru od 15. januara do 1. februara 2015. godine.

Međutim, Marković u ovom trenutku najviše ima problema sa povredama rukometaša, ali je optimista kad je u pitanju njihov oporavak do Mundijala.

"Nikola Prce je povrijedio zglob prije dvije sedmice jedne noge, taman kad je počeo igrati povrijedio je i zglob na drugoj nozi. Na štakama je tri do četiri nedjelje što je nepovoljno za nas. Izvaljen zglob ima i Kosta Savić već sedam dana, Marko Panić je imao povredu ligamenata, tako da u ovom momentu nije sjajna slika. Panić i Savić su počeli pomalo da treniraju, Ivan Karačić je skinuo gips, dobro se oporavlja i mislim da će uskoro početi da radi s loptom. Vjerujem da će svi biti spremni do 15. januara", izjavio je Marković za "Avaz Sport".

Bh. rukometaši će u Kataru igrati u B grupi sa Hrvatskom, Makedonijom, Tunisom, Austrijom i Iranom, a prema riječima selektora Markovića, cilj je plasman u drugi krug.

Marković je podvukao da će protiv Hrvatske, kao favorita grupe biti najlakše igrati jer će do tada njegovi izabranici već znati sudbinu oko nastavka takmičenja.