latinica  ћирилица
13/12/2014 |  08:15 | Autor: SRNA

Dačić jedini kandidat za predsjednika SP

Socijalistička partija Srbije održaće u nedjelju, 14. decembra, kongres stranke pod nazivom "Odgovorno za budućnost".
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić - Foto: TANЈUG
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica DačićFoto: TANЈUG

Lider socijalista Ivica Dačić, koji je jedini kandidat za prvog čovjeka SPS-a, izjavio je da 9. kongres stranke treba da bude kongres promjena, te da SPS treba da ima ciljeve, ideje i rad usklađen sa vremenom u kojem živi.

On je naglasio da stranka koju vodi neće i ne može da bude "muzej prošlosti" i da oni koji to ne shvataju treba da ustupe mjesto drugima, prenose beogradski mediji.

Dačić je ocijenio i da će to biti kongres jedinstva, dodajući da stranka koju vodi nije promijenila svoja osnovna opredjeljenja, kao što su socijalna pravda, zalaganje za veću stopu zaposlenosti i sveukupno blagostanje stanovništva.

Za potpredsjednike stranke do sada su, prema pisanju medija, predloženi Aleksandar Antić, Branko Ružić, Novica Tončev, Dejan Radenković, Milutin Mrkonjić, Vladan Zagrađanin, Žarko Obradović, Slavica Đukić Dejanović i Dijana Vukomanović, a najviše podrške imaju Antić i Ružić.

U medijima se pominje i mogućnost da dođe do promjena kada je riječ o zamjeniku predsjednika. Tu funkciju sada obavlja Žarko Obradović, a najozbiljniji protivkandidat mu je Antić.

Kongres će biti održan u Centru Sava u Beogradu.