latinica  ћирилица
13/12/2014 |  12:25 | Autor: novosti.rs

Real hvata zalet za trofej Svjetskog klupskog prvaka

Nekadašnji Interkontinentalni Tojota kup (Crvena zvezda osvajač 1991.), koji je prerastao u zvanično takmičenje FIFA pod imenom Svjetsko prvenstvo za klubove počinje danas, a kao glavni favorit za osvajanje tamičenja nameće se Real Madrid.

"Kraljevski klub" se po svemu izdvaja od ostalih pet kontinentalnih pobjednika, San Lorenca (Argentina), Sidnej Vonderersa (Australija), Ouklenda (Novi Zeland), Setifa (Alžir) i Kruz Azula (Meksiko), a dodatni motiv Kristijanu Ronaldu i drugovima je činjenica da nisu nikada podigli pehar otkako se turnir igra u novom formatu, dok je "stari" trofej, za koji su se borili samo prvaci Evrope i Јužne Amerike, Real osvajao tri puta.

"Naše ambicije u Maroku su jasne, idemo po titulu. Bilo bi sjajno završiti 2014. u pobjedničkom stilu", rekao je Karlo Anćeloti, trener Reala.

Za sve učesnike su spremne i bogate nagrade, tako da će prvak zaraditi pet miliona dolara, a posljednjeplasirani tim 500.000.

Na SP za klubove prošle godine je trijumfovao Bajern, a samo su Barselona i Korintijans dvaput bili šampioni. Od naših fudbalera, radovali su se Nemanja Vidić 2008. sa Mančester junajtedom i Dejan Stanković 2010, kada je slavio Inter.