latinica  ћирилица
13/12/2014 |  16:25 | Autor: RTRS

Sunčano i toplo za ovo doba godine

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra će preovladavati prijatno toplo vrijeme za ovo doba godine, sa sunčanim periodima.
Banski dvor i Palata Republike - Foto: RTRS
Banski dvor i Palata RepublikeFoto: RTRS

 
Јutarnja temperatura od minus jedan na istoku do šest na jugu i zapadu, a na planinama minus četiri, dok će najviša dnevna temperatura biti od sedam do 14, na jugu i zapadu do 16, a na planinama pet stepeni Celzijusovih.

Iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske saopštavaju da će sutra ujutro biti toplije nego prethodnih dana i pretežno vedro, dok je magla moguća ponegdje na severu i istoku oko rijeka i po kotlinama.

Tokom dana prijatno toplo uz sunčane periode, na sjeverozapadu uz više oblaka.

Vjetar slab južnog smjera.

Temperatura u 13.00 časova: Bjelašnica minus tri, Foča tri, Han Pijesak četri, Sarajevo i Sokolac sedam, Zenica osam, Bileća 10, Bijeljina, Prijedor, Neum i Livno 12, Doboj 13, Mrkonjić Grad, Tuzla i Bihać 14, Gradačac 15, te Banjaluka 17 stepeni Celzijusovih.

Prema prognozi meteorologa, u ponedjeljak, 15. decembra, zadržaće se toplo vrijeme za ovo doba godine uz sunčane periode i najvišu dnevnu temperaturu od osam do 15, a na planinama oko pet stepeni Celzijusovih.

Uveče i u noći ka utorku na jugozapadu počinje slaba kiša.