latinica  ћирилица
13/12/2014 |  18:52 | Autor: Agencije

"USA Today": Đoković najbolji u 2014.

Najtiražniji američki dnevni list Јu-Es-Ej-Tudej ("USA Today") proglasio je prvog igrača svijeta Novaka Đokovića za najboljeg tenisera u 2014. godini.

Za sudije izbora koji su napravili časopis Јu-Es-Ej-Tudej i Teniski kanal (www.tennischannel.com) izabrani su bivši najbolji igrači svijeta Martina Navratilova i DŽim Kurijer, kao i novinar Dag Robson.

Od njih je traženo da odaberu tri najbolja tenisera i tri najbolja meča i da nakon toga izaberu najbolje u ovoj godini.

Odlučili su da je srpski teniser Novak Đoković najbolji igrač, a njegov meč sa Švajcarcem Rodžerom Federerom, u finalu Vimbldona, proglašen je za najbolji meč u 2014. godini.

"Novak je izabran za najboljeg jer je osvojio Vimbldon i pošto je dominantnom igrom u završnici godinu završio na prvom mestu ATP liste. Bio je nevjerovatno konstantan, ostvario je skor od 61 pobjede i osam poraza, ali je osvojio i sedam titula", rekao je DŽim Kurijer.

Sudije su donijele jednoglasnu odluku da je finalni meč Vimbldona, koji je Đoković dobio posle pet setova, najbolji u 2014. godini. Srpski teniser tada je pobedio osvajača 17 grend slem titula sa 6:7, 6:4, 7:6, 5:7, 6:4.

"Taj meč je spasio Đokovićevu sezonu. Da je Federer osvojio peti set, najvjerovatnije bi godinu završio na prvom mjestu ATP liste", rekao je novinar časopisa Јu-Es-Ej-Tudej Dag Robson.

U konkurenciji za najboljeg igrača bila je i prva teniserka svijeta Amerikanka Serena Vilijams, kao i treća na WTA listi Rumunka Simona Halep.