latinica  ћирилица
13/12/2014 |  19:12 | Autor: RTRS

Zvaničnici RS na slavskom prijemu u Belom dvoru (VIDEO)

Povodom krsne slave kraljevske porodice Karađorđević – Svetog Andreja Prvozvanog, večeras je u Belom dvoru u Beogradu organizovan slavski prijem. Među brojnim uglednim uzvanicima, prijemu su prisustvovali i zvaničnici iz Republike Srpske.

 Prestolonasljednik Aleksandar Karađorđević srećan je što i ove godine u Belom dvoru proslavlja krsnu slavu, koja je, podsjeća , tradicija pravoslavne crkve. U goste su mu stigle brojne ugledne ličnosti, neke od njih i iz Republike Srpske.

 "Veliko hvala što ste došli iz Republike Srpske, Republika Srpska u srce u naše srce takođe, i kao vi znate – moja supruga i ja smo bili na poseta za nekoliko stvari, zato što poplava je bilo vrlo loše za ljude koji žive tamo, bilo je vrlo loše, moramo da vratimo.", naveo je prestolonasljednik Aleksandar Karađorđević.

 Slavu je domaćinima čestitao i predsjednik parlamenta Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, koji podsjeća da je porodica Karađorđević našem narodu dala podršku da prevaziđe nedavne elementarne nepogode.

" Prestolonasljednik je uvijek prisutan i na našem prostoru, kao na svakom dijelu gdje srpski narod živi i radi. I u ovoj nesreći bili su zajedno sa nama, posjetili su sa adekvatnim darovima, poklonima, ali manje je to vrijedno od same ljudske pažnje koju je ukazao svojim prisustvom,” kaže predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, Nedeljko Čubrilović.

Slavskom prijemu u Belom dvoru i ove godine prisustvovale su brojne ličnosti iz političkog, javnog, poslovnog i kulturnog života Srbije i Republike Srpske, kao i diplomatskog kora.