latinica  ћирилица
14/12/2014 |  10:40 | Autor: SRNA

Majka vladike Јovana apeluje za spas sina

Galena Vraniškovski, majka mitropolita skopskog i arhiepiskopa ohridskog Јovana, koji tamnuje u Skoplju zbog odanosti Srpskoj pravoslavnoj crkvi, kaže da je život njenog sina ugrožen i apeluje da mu se pomogne.

"Molim svakog ko može da mu pomogne. Poznajem svog sina. Nikada mi ne bi rekao `Majko, teško mi je`, da mu zaista nije teško. Nikada mi ne bi rekao `Život mi je u opasnosti`, da tako zaista nije", rekla je Galina Vraniškovski za "Večernje novosti".

Mitropolit Јovan je tokom posljednjeg susreta sa majkom u Upravi za izvršenje sankcija Ministarstva pravde u Skoplju uputio dramatično pismo u kome je upozorio da mu se prijeti likvidacijom.

On navodi da pismo nije naslovljeno ni kao molba, ni kao žalba, ni kao zahtjev, već da je "jedan akt da se ne bi zaboravila današnjica".

"Da se ne zaboravi da je arhiepiskop Јovan dosljedni nasljednik svojih prethodnika, koji se ni po cijenu života nije odrekao vjere, Crkve i njenog jedinstva. Upozoravam da mi se prijeti likvidacijom koju je najlakše ostvariti upravo u zatvoru", poručio je vladika Јovan u pismu.