latinica  ћирилица
14/12/2014 |  21:38 | Autor: RTRS

Pepe postao simbol fer - pleja

Kada se povede priča o najgrubljim aktivnim fudbalerima svijeta, jedan od igrača koji mnogima prvi "padne napamet" je štoper Reala, Pepe.

Od kada je 2007. godine prešao iz Porta u Real, za skoro 30 miliona evra, Pepe je izgradio karijeru jednog od najgrubljih fudblaera na svijetu, jednom je čak išutirao igrača Hetafea dok je ovaj nemoćno ležao na zemlji, a posebno je "inspirisan" bio u derbijima sa Barselonom, piše portal Mondo.

Za vrijeme dok je na klupi Reala sjedio Žoze Murinjo, derbiji sa Kataloncima su se završavali ili provedom nekog fudbalera Barselone od strane Pepea ili njegovim isključenjem.

Međutim, stvari su se drastično promijenile dolaskom Karla Anćelotija na klupu "kraljevskog kluba".

Poslije 70 žutih i šest crvenih kartona, koliko je dobio od kada je stigao na "Santijago Bernabeu", očekivalo se da će 31-godišnji Pepe i ove sezone biti jedan od najgrubljih igrača Primere. Ipak, Real je postao vodeći tim na fer-plej listi, što je takođe Anćelotijeva zasluga, a Pepe najčistiji startni štoper La Lige!

Pepe ove sezone još nije dobio nijedan žuti karton u Primeri, a odigrao je 12 utakmica, tokom kojih je dva puta asistirao i jednom dao gol. Samo jednu opomenu dobio je u Ligi šampiona, u španskom prvenstvu je i dalje potpuno "čist". Portugalac je jedini od 40 startnih štopera u La Ligi koji još nije dobio žuti karton!

Statističari su zračunali su da je Pepe načinio samo pet faulova ove sezone, čak 20 manje od svog kolege u odbrani, Serhija Ramosa! Ramos je, u međuvremenu, čak pet puta dobijao javnu opomenu.