latinica  ћирилица
15/12/2014 |  08:08 | Autor: RTRS

Vozači oprez - magla, mraz i poledica

Magla jutros smanjuje vidljivost na putevima na području Foče i Sarajeva, a vozačima se skreće pažnja na mraz u nižim i moguću poledicu u višim predjelima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.
Magla - Foto: RTRS
MaglaFoto: RTRS

Na području Banjaluke saobraćaj jutros je obustavljen od novoizgrađenog mosta u Karanovcu prema gradu u dužini od 500 metara zbog radova u okviru realizacije projekta gradskog sistema vodosnabdijevanja i odvođenja otpadnih voda. Saobraćaj će biti obustavljen do 18.00 časova.

U mjestu Đevanje na dionici magistralnog puta Zvornik - Drinjača zbog radova vozila saobraćaju jednom trakom.

Zbog klizišta na lokaciji Grebak, na dionici magistralnog puta Mostar - Nevesinje, saobraćaj se odvija jednom kolovoznom trakom uz postavljenu signalizaciju. Radovi na sanaciji su počeli, pa će dolaziti do povremenih obustava saobraćaja.

Otežano se saobraća i u Bočcu, na dionici magistralnog puta od Karanovca prema granici FBiH, gdje se aktiviralo klizište. Izmjena režima saobraćaja važi do sticanja uslova za bezbjedno i nesmetano odvijanje saobraćaja.

Zbog radova na dionici magistralnog puta Kostajnica - Kozarska Dubica, u mjestu Vrioci, saobraćaj je obustavljen i vozila se preusmjeravaju na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

Na magistralnom putu Banjaluka - Čelinac, u mjestu Vrbanja, zbog izvođenja radova, saobraćaj se povremeno odvija jednom kolovoznom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka - Doboj izmijenjen je režim saobraćaja na dionicama Šešlije -Јohovac i Јohovac - Rudanka, gdje dolazi do povremenih obustava saobraćaja.

Јednom trakom vozila saobraćaju na dionicama Klašnice - Prnjavor u mjestu Čardačani, Ukrina - Gornja Vijaka i Karanovac - Mitrović.

Deminiranje se izvodi na dionici magistralnog puta Doboj - Tuzla, u mjestu Stanić Rijeka, pa će od 9.00 do 15.00 časova dolaziti do povremenih polučasovnih obustava saobraćaja. Predviđeno je da radovi traju do 19. decembra.

U Federaciji BiH zbog klizišta obustavljen je saobraćaj u mjestu Babajići na
na dionici magistralnog puta Simin Han - Kalesija. Vozila saobraćaju obilaznicom preko Dubrava.

Na graničnom prelazu nisu evidentirana duža zadržavanja pri prelasku granice.