latinica  ћирилица
15/12/2014 |  08:45 | Autor: RTRS

ABA: Zvezda i Igokea zatvaraju 12. kolo

Košarkaši Igokee u okviru 12. kola ABA lige gostuju danas od 21 čas, uz direktan prenos na RTRS-u, kod ekipe Crvene zvezde.

Šampion Bosne i Hercegovine poražen je u prošlom kolu na svom parketu od Cibone i trenutno je pretposljednji tim na tabeleli.

Crvena zvezda, s druge strane, još ne zna za poraz, a u prošlom kolu slavila je na gostovanju kod Metalca.

Trener Igokee Željko Lukajić svjestan je da je Zvezda favorit u ovom meču, ali da njegovi igrači putuju u Beograd da bi se nadigravali sa domaćim klubom.

"Nas su već svi otpisali jer je Crvena zvezda Telekom tim koji nema poraza, sa izuzetnim raspoloženjem i formom. Istina je da oni imaju utakmicu protiv Olimpijakosa tri dana pred ovaj meč, međutim oni su sigurno favoriti. Mi imamo neke svoje zahtjeve, radimo naporno na treninzima i pokušavamo da našu igru dovedemo na zadovoljavajući nivo i sigurno možemo mnogo da naučimo iz ove utakmice. U Beograd idemo da se nadigravamo, da provjerimo do kojeg smo nivoa doveli elemente koje smo trenirali, a šta će se događati na utakmici vidjećemo. Zvezda ima kvalitetne pojedince ali njihova snaga jeste timska odbrana i napad u kojem svi igrači šutiraju. Igraju brzo, imaju dobru tranziciju, jednostavno ne možete nikog ostaviti i rizikovati šut i u svakom slučaju će biti izuzetno teška utakmica", rekao je Lukajić.

"Sigurno će nam biti jako teško, međutim, imamo i mi svoje kvalitete i poušaćemo da odigramo što bolju utakmicu, izjavio je košarkaš Igokee Đorđe Drenovac.

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić, ističe kako crveno - bijeli imaju težak raspored koji je, zbog velike potrošnje igrača, u pitanje doveo nastup Vilijamsa i Marjanovića u večerašnjem duelu.

"Imamo vrlo težak raspored. Potrošnja je ogromna, ali naravno da moramo sve to da iznesemo na najbolji način, znajući važnost takmičenja i rezultata u ABA ligi. Dočekujemo Igokeu poslije teškog meča koji smo imali u Grčkoj. To je ekipa koja ima iskustvo i mladost, a svakako da su mogli zabilježiti i neku pobjedu više. Izvršili su promjenu trenera, tako da smo svjesni da će pokušati da nas iznenade. Ali, i mi hoćemo da nastavimo pobjednički niz pred našim navijačima. Kalendar takmičenja takav je da imamo i teška putovanja, pa usljed toga imamo neizvjesno učešće Markusa Vilijamsa na ovoj utakmici. Ne bi trebalo da bude neki veći problem, ali u ponedeljak ćemo vidjeti da li možemo da računamo na njega. Takođe, imamo problema i sa povredom Bobana Marjanovića. Ipak, ostali igrači koji su zdravi, bez obzira na eventualni izostanak njih dvojice, moraju da odigraju ovu utakmicu na najbolji mogući način da bismo upisali nova dva boda."

Susret između Crvene zvezde i Igokee igra se večeras od 21 čas, uz direktan prenos na RTRS-u.

Rezultati 12. kola ABA lige:

Budućnost - Cedevita 70:80
Cibona - MZT 70:61
Olimpija - Levski 89:70
Solnok - Krka 63:59
Zadar - Partizan 69:68
Mega Leks - Metalac 99:82