latinica  ћирилица
15/12/2014 |  14:20 | Autor: Agencije

Italijani ulažu dva miliona evra za fabriku sudopera u Novoj Pazovi

Italijanska Kompanija "Plados-Telma" inicijalno će investirati dva miliona evra u opremu za proizvodni pogon njene fabrike kuhinjskih sudopera koja će raditi u Novoj Pazovi, naselju u opštini Stara Pazova.

"Plados-Telma" planirala je da inicijalna sredstva investira u periodu od 2014. do 2017. godine i da zaposli od 80 do 110 radnika, saopšteno iz Pokrajinske vlade.

Kad fabrika u Novoj Pazovi bude radila punim kapacitetom proizvodiće oko 90.000 sudopera godišnje, koji će biti isporučivani tržištima istočne Evrope i Rusije.

Pokrajinska vlada će, putem svojih programa podrške stranim investicijama i novom zapošljavanju, podržati kompaniju "Plados-Telma". Putem Razvojnog fonda Vojvodine za novu fabriku poznate kompanije biće obezbijeđen poslovni prostor.

Italijanska kompanija bavi se visokotehnološkom proizvodnjom kuhinjskih sudopera od specijalne mješavine materijala koji sami proizvode, pa njeni proizvodi spadaju u grupu "zelene" tehnologije.

Detalje o osnivanju fabrike sudopera u Novoj Pazovi danas je precizirao predsjednik pokrajinske Vlade Bojan Pajtić sa Sandrinom Bertini i Antoniom Bugiolačiom, vlasnicima kompanije "Plados-Telma".