latinica  ћирилица
15/12/2014 |  22:46 | Autor: RTRS

ABA: Poraz Igokee, Zvezda izjednačila rekord Olimpije

Košarkaši Igokee poraženi su u posljednjem meču 12. kola ABA lige u "Pioniru" od Crvene zvezde rezultatom 76:71.

Tim Željka Lukajića doživio je deveti poraz, dok je ekipa Dejana Radonjića i nakon ovog kola zadržala maksimalan učinak.

Crveno - bijeli su ovim trijumfom izjednačili rekord Union Olimpije od 12 pobjeda zaredom iz prve sezone takmičenja.

Igokea je odlično ušla u meč i nakon prvih pet minuta meča imala pet poena prednosti (7:2). Međutim crveno - bijeli u nastavku prve dionice dižu nivo igre i prvi period završavaju sa jednim poenom prednosti (20:19).

Drugi period donio je dosta izjednačenu igru na parketu, a gosti polovinom dionice ponovo stižu do prednosti (28:26), da bi Zvezda okrenula rezultat i minut prije kraja četvrtine imala i najveću prednost (43:31).

Beogradski tim čuva prednost i tokom treće dionice, tako da je semafor pred odlučujućih 10 minuta pokazao 64:57.

Igokea u nastavku pravi seriju 7-0 i uvodi meč u neizvjesnost. Trojkom Јorovića pet minuta prije kraja meča, šampion BiH ponovo dolazi do prednosti (69:67). Zvezda pri rezultatu 71:70 za goste pravi seriju od šest poena zahvaljujući Marjanoviću i Kaliniću i minut prije kraja dolazi do prednosti 76:71 koju čuva do kraja.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Kalinić sa 13 poena, kojima je dodao i dva skoka. Lazić je ubacio 12 poena uz tri skoka i dvije asistencije, dok je Mitrović postigao 10 poena uz četiri skoka i jednu asistenciju.

Kod Igokee, bolji od ostalih bio je Bunić sa 14 poena, uz četiri skoka i jednu asistenciju. Živanović je imao 12, a Јorović i Katanić po 11 poena.

Igokea u narednom kolu dočekuje Mega Leks, dok Zvezda putuje u goste MZT-u.