latinica  ћирилица
16/12/2014 |  07:02 | Autor: RTRS

Admir Adžem više nije trener Željezničara

Fudbalski klub Željezničar ostao je bez dosadašnjeg šefa stručnog štaba Admira Adžema, piše portal Mondo.

"Problem sa ovom tehničkom činjenicom nismo imali do oktobra do kada je Adžem imao uslovnu licencu koju je stekao upisom kursa za profi licencu. Međutim, pooštrenim kriterijima FS BiH morali smo nešto učiniti po tom pitanju. Iako su ove formalno-pravne stvari trebale biti riješene još u oktobru, nismo željeli mijenjati šefa stručnog štaba u toku sezone, tako da smo sačekali ovu prvenstvenu pauzu u kojoj će ova promjena biti najbezbolnija", rekao je za predsjednik Željezničara Mirsad Šiljak.

Adžem ostaje u klubu, ali će se vratiti u omladinski pogon, gdje je radio do juna, kada je na klupi plavih zamijenio Dinu Đurbuzovića.

"Dogovorili smo sporazumni prekid saradnje i zaista nismo imali nikakvih problema u komunikaciji, jer smo svi svjesni da je ova odluka najbolja za Klub. Adžem će se vratiti na svoju prethodnu poziciju u Omladinskom pogonu, a Klub će nastaviti finansirati njegovu edukaciju za profi licencu", dodao je Šiljak.

Ime novog šefa stručnog štaba biće objavljeno na vanrednoj pres konferenciji, koja će biti održana u srijedu u prijepodnevnim časovima na "Grbavici".

"Nema potrebe da odugovlačimo sa tim s obzirom da već imamo ljude koji poznaju situaciju u Klubu i ekipi. Velikih promjena u sistemu rada neće biti", poručio je predsjednik Željezničara.

Kako nezavnično saznajemo, novi kormilar mogao bi biti Adžemov dosadašnji pomoćnik Almir Memić.

Željezničar je jesenju sezonu u Premijer ligi BiH završio na četvrtom mjestu, sa četiri boda zaostatka u odnosu na vodeći Široki Brijeg.