latinica  ћирилица
16/12/2014 |  11:29 | Autor: RTRS

Lukajić: Ako želite da pričam o suđenju, idemo u kafanu

Trener Igokee Željko Lukajić napustio je parket "Pionira" nezadovoljan sudijskim odlukama u porazu svog tima od Crvene zvezde.

Oštre proteste klupe Igokee izazvao je faul DŽonatana DŽonsa na Nikoli Kaliniću u 39. minutu, pri prodoru krila Crvene zvezde Telekom, prenosi Mondo.

Američki plejmejker u nevjerici se vratio do polovine terena, kompletna klupa Igosa je skočila, a sa njom i Željko Lukajić. Situacija se brzo smirila, Kalinić je pogodio dva slobodna bacanja i postavio konačnih 76:71.

Lukajić je poslije utakmice prišao sudijskoj trojki Radomir Vojinović - Alfred Јovović - Boris Krejić i izrazio neslaganje sa njihovom odlukom. Ipak, poslije utakmice nije htio da govori o tom momentu.

"O sudijama ne mogu da pričam, da ne bih bio kažnjen. Možemo da odemo u kafanu, pa ću da kažem sve", rekao je iskusni trener poslije utakmice.

Utakmicu u kojoj je njegov tim umalo iznenadio favorita nazvao je "testom za mentalni stav ekipe".

"Postoji razlika u načinu na koji izgubite. Zato je ovo bilo važno. Brine me veliki broj izgubljenih lopti (15), jer jedan tim ne smije da ima toliko izgubljenih lopti ako želi da pobijedi, bez obzira na ime tima", dodao je.

Crvenoj zvezdi Telekom čestitao je pobjedu i poželio sreću u nastavku sezone.

"Zvezda je bila favorit. Igra i rezultati ove sezone su im na visokom nivou. Čestitam im na uspjehu u Evroligi na izjednačavanju rekorda ABA lige. Želim im sreću u nastavku sezone i da doguraju što dalje", završio je Lukajić.