latinica  ћирилица
16/12/2014 |  12:56 | Autor: RTRS

Borac i Zvezda za pomoć Daliboru i Nenadu

Rukometaši Borac M:tela i Crvene zvezde odigraće u srijedu sa početkom u 20.00 časova prijateljsku humanitarnu utakmicu.

Razlog odigravanja ove utakmice je akcija sa ciljem da se prikupe novčana sredstva za Dalibora Јokića, koji je nedavno obolio od raka testisa i pluća i malog Nenada Јokića iz sela Polom kod Bratunca (sedmomjesečne bebe koja je rođena bez jednjaka i hrani se pomoću katetera).

Rukometaši Borca rado su se odazvali ovom meču, kao što su i ranije učestvovali u sličnim akcijama.

"Mi volimo igrati humanitarne utakmice, zato što putem tih mečeva pomažemo osobama kojima je to potrebno i ja se nadam da će tribine 'Borika' biti ispunjene kako bi se skupila što veća sredstva i tako pomoglo oboljelima", rekao je za RTRS rukometaš banjalučkog kluba, Stefan Јanković.

Sudeći prema imenu protivnika, kojeg sa klupe predvodi legendarni Nenad Peruničić, publika će imati šta da vidi u sutrašnjem meču, u kojem je rezultat u drugom planu.

"Iako se radi o humanitarnom meču, mislim da će igrači obje ekipe maksimalno ozbiljno pristupiti utakmici. Zvezdu sa klupe vodi Nenad Peruničić, koji je svojevremeno bio najbolji lijevi bek na svijetu", dodao je Јanković.

Rukometaši Zvezde će nakon utakmice prodavati svoje dresove kako bi pomogli ovu akciju, a za sličan potez opredijelili su se i iz tabora Borca.

"Mi igrači smo, sa stručnim štabom, odradili taktičku pripremu za ovaj meč, a sasvim sigurno će čelnici kluba, kao i čelnici Zvezde odlučiti za prodaju suvenira Borca, majica i dukseva, i na taj način skupiti dodatna sredstva za pomoć Daliboru i Nenadu", dodao je Јanković.

Zvezda i Borac su veliki rivali, to su dvije ekipe koje nikada nisu napuštale saveznu Ligu bivše jugoslavije.

"Svi ljubitelji rukometa znaju ko su Crvena zvezda i Borac, rivalstvo između klubova postoji dugi niz godina, kako na parketu, tako o među navijačima i želio bih ovim putem da se zahvalim navijačima Borca koji su prešli veliki put kako bi nas gledali u Skoplju u posljednjem meču SEHA lige sa Vardarom", dodao je rukometaš Borca.

Podrška "Lešinara", koji su pokrenuli akciju "stop gašenju Rukometnog kluba Borac" je od velikog značaja igračima banjalučkog tima.

"Kada smo izašli na teren u Skoplju, i vidjeli ih u dvorani, bilo nam je puno srce, i time su pokazali koliko zaista vole Borac i Banjaluku".

Humanitarni meč između Borac M:tela i Crvene zvezde igra se u srijedu 17.12, u banjalučkoj dvorani "Borik", sa početkom u 20.00 časova.