latinica  ћирилица
16/12/2014 |  13:44 | Autor: SRNA

Savčić: Tražimo izmjene zakona o pravima boraca

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić rekao je da će od predstavnika novog saziva Vlade Srpske prioritetno tražiti cjelovit program zbrinjavanja demobilisanih nezaposlenih boraca, kao i rješavanje ostalih problema boračkih kategorija.
Milomir Savčić - Foto: SRNA
Milomir SavčićFoto: SRNA

- Tražićemo izmjene Zakona o pravima boraca i pred nama je zahtjevan posao pripreme prijedloga prema resornom ministru, kao i sveobuhvatna analiza dosad preduzetih mjera na rješavanju problema boračke populacije, rekao je Savčić novinarima u Doboju prije sastanka sa predstavnicima boračkih organizacija iz Doboja i Petrova.

On je naveo da rukovodstvo Boračke organizacije Republike Srpske, kao i druge opštinske i gradske organizacije nisu zadovoljne izvršenom kategorizacijom, za koju kaže da je jedno od otvorenih pitanja.

- Zaključno sa 10. decembrom evidentirana su 120.623 borca prve kategorije. Ukupno je kategorizovano više od 213.000 boraca u sedam grupa i opšta je ocjena da to nije urađeno na pravi način, ukazao je Savčić.

Predsjednik Skupštine Boračke organizacije grada Doboj Miladinko Kovačević rekao je da je sastanak organizovan zbog mnogobrojnih problema gradske oranizacije, u namjeri da se zaštite interesi Boračke organizacije Republike Srpske i gradske organizacije.

Predsjednik Boračke organizacije opštine Petrovo Dušan Dujković izrazio je nezadovoljstvo zbog nezapošljavanja boraca i članova porodica poginulih boraca i invalida, ukazavši na potrebu izmjene postojećeg Zakona o pravima boraca.