latinica  ћирилица
16/12/2014 |  16:10 | Autor: RTRS

Sutra oblačno sa kišom

U većini krajeva Republike Srpske i Federacije BiH sutra će biti pretežno oblačno sa kišom.

U Hercegovini i jugozapadnim područjima na snazi je crveni meteoalarm zbog intenzivnih padavina, povremeno praćenih grmljavinom.

Tokom dana kiša će slabiti i prestati najprije na sjeveru i zapadu, a kasnije i u ostalim krajevima, tako da će u drugom dijelu dana biti i sunčanih intervala, uz promjenljivu oblačnost, saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

Јutarnja temperatura iznosiće od dva do osam, na jugu do 11, a dnevna od sedam do 12, na jugu do 16 stepeni Celzijusovih.

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas je bilo pretežno oblačno, sa kišom u južnim i centralnim područjima. U večernjim časovima, u južnim područjima, očekuju se oblinije padavine.

Temperatura u 13.00 časova: Bjelašnica nula, Foča i Rudo dva, Višegrad i Han Pijesak četiri, Sokolac i Čemerno šest, Gacko, Srbac, Ivan-sedlo, Kupres i Srebrenica sedam, Kalinovik, Nevesinje, Bugojno i Zenica osam, Mrakovica, Sanski Most, Tuzla i Zvornik devet, Novi Grad, Bileća, Banjaluka, Bijeljina, Doboj i Mostar 10, Ribnik, Mrkonjić Grad, Drinić, Livno, Prijedor i Sarajevo 11 sepeni Celzijusovih.

U Drvaru, Gradačcu i Stocu u 13.00 časova bilo je 12 stepeni Celzijusovih, u Bihaću i Trebinju 13, a u Neumu 14 stepeni Celzijusovih.