latinica  ћирилица
17/12/2014 |  11:49 | Autor: sportal.rs

Zvezda duguje 50 miliona evra

Završena je višemjesečna istraga u vezi s poslovanjem FK Crvena zvezda u periodu od 2006. do 2012. godine, policija je do detalja pročešljala više od 80 transfera i nije pronašla ništa nezakonito u njima, saznaje Kurir.
Stadion Crvene zvezde - Foto: RTRS
Stadion Crvene zvezdeFoto: RTRS

Samim tim, neće biti ni krivičnih prijava, jer je dug, kako se navodi, nastao zbog nedomaćinskog poslovanja, malih prihoda, a velikih troškova.

Crvena zvezda ima dug od 50 miliona evra, ali kako Kurir prenosi, sve je obustavljeno, jer nisu pronađeni dokazi za pokretanje krivičnih prijava. Čini se da je dug sam od sebe nastao. Neće biti optužnica za bivše predsjednike kluba: Dragana Stojkovića, Toplicu Spasojevića, Dena Tanu i Vladana Lukića, kao i članove njihovih uprava, prije svih generalne sekretare Nebojšu Lekovića, Zorana Damjanovića, Sašu Kozića i Andriju Kleuta.

Tužilaštvo je obavilo informativne razgovore sa svim članovima tadašnje uprave kluba. Dug FK Crvena zvezda trenutno iznosi 54 miliona evra.

Kako Kurir saznaje, kompletan dug nastao je na osnovu nedomaćinskog poslovanja, velikih troškova i malih prihoda i neracionalnog zaduživanja, što ne može da bude osnov za krivično gonjenje. Klub je daleko manje zarađivao nego što je trošio.

Tako Zvezda preživljava najgore momente od osnivanja zbog astronomskih plata igračima poput Ailtona, Suzukija, Lukaša, Јestrovića, Tričkovskog, Koromana, Žefersona, Bronovickog, Borhe, Pašeka, Evandra... Među sumnjivim transferima bili su prelazak Vladimira Stojkovića u Nant za miliona evra (2006. godine), Milana Biševca u Lans za 2,6 miliona evra (2007), Nikole Žigića u Rasing za 6,25 (2006.), Boška Јankovića, čiji je transfer u Majorku iznosio 3 miliona evra (2006.) i Nenada Kovačevića u Lans za 2,6 miliona evra (2006.)