latinica  ћирилица
17/12/2014 |  12:17 | Autor: RTRS

Premijer liga će dobiti "novi" Mančester siti?

Emiraćani su kupili Mančestar siti, a vladarska porodica Katara poslije Pari Sen Žermena želi klub i u Premijer ligi.

Ponovo, kao i u septembru, žele da pregovaraju o kupovini Totenhema, a čini se da će Amerikanac DŽo Luis teško moći da odbije ponudu, piše portal sportske.net.

Naime, Katar koji smatra da je vrijeme da na globalnom nivou i preko PL počne promociju Mundijala 2022. planira da ponudi vlasniku kluba sa "Vajt hart Lejna" ponudi milijardu funti za klub.

Teško da će Luis odoljeti, tim prije što se klub za razliku od septembra nije oglasio, odnosno demantovao navode "Sana".

Neki od klubova PL će završiti u rukama Arapa, prije ili kasnije, jer finansijski moćni Katar je svjestan da u ovom trenutku nema bolje globalne reklame od vlasništva nad klubovima Premijer lige.

Oni jasno žele najveći plijen, a Totenhem se od klubova iz gornje polovine nekako čini najatraktivniji, jer su oni veći već u rukama krupnog kapitala koji nije zainteresovan za prodaju.

Doduše, odmah će se javiti i oni koji smatraju da bi navijači koji sebe zovu "Јevrejima" teško podnijeli da završe kao plijen arapskog novca, ali to su urbane legende, tim prije što sigurno da su se te podjele u Engleskoj i Londonu izgubile.

Za PL ovakva kupovina i pretpostavljena ulaganja u tim, ukoliko dođe do prodaje bi svakako značila novog velikog transfer igrača, odnosno klub koji će moći da parira Sitiju, Čelziju i Јunajtedu kada je kupovina najboljih fudbalera u pitanju.

To će dodatno zaoštriti stvari, odnosno pojačati konkurenciju, a na dobitku će biti naravno liga zbog svoje atraktivnosti.