latinica  ћирилица
17/12/2014 |  14:07 | Autor: SRNA

Doboj - Otvoren obnovljeni most na rijeci Bosni

Direktor misije USAID u BiH Dejvid Bart i zamjenik gradonačelnika Doboja Dragan Vasilić danas su u Doboju zvanično otvorili most Bare-Kostajnica preko rijeke Bosne, koji je oštećen tokom majskih poplava, za čiju sanaciju je utrošeno 119.290 KM.
Doboj - Obnova mosta na Bosni - Foto: SRNA
Doboj - Obnova mosta na BosniFoto: SRNA

Projekat je realizovan u okviru programa CESTA namijenjen ekonomskom jačanju lokalnih zajednica nastradalih tokom majskih poplava, a gradske vlasti su obezbijedile 22.492 KM od iznosa potrebnog za sanaciju kroz radove, materijal i usluge.

Projekat je provela humanitarna organizacija "Katolik rilif servis" iz Sarajeva, a izvođač radova je preduzeće "Rial šped" iz opštine Doboj Istok u Federaciji BiH.

Direktor misije USAID-a u BiH Dejvid Bart izrazio je zadovoljstvo što će obnovljeni most ponovo povezivati stanovnike naselja Bare, Kostajnice i grada Doboja.

On je naveo da je ova organizacija obezbijedila 14,7 miliona dolara pomoći područjima koja su pretrpjela štetu tokom poplava.

Zamjenik gradonačelnika Doboj Dragan Vasilić najavio je nastavak saradnje sa USAID-om kada je riječ o razvoju programa čišćenja gradske kanalizacije, podsjetivši da je ova organizacija nakon majskih poplava učestvovala u sanaciji pumpne stanice "Luke" te precrpnoj stanici u dobojskom naselju Poljice.

Predstavnik "Katolik rilif servisa" iz Sarajeva Sanela Imamović rekla je da je projektom rekonstruisan i oštećeni dio pristupnog puta da bi se osigurao slobodan i bezbjedan pristup i prelazak mosta za više od 5.000 stanovnika susjednih naselja. Istovremeno će, zahvaljujući obnovljenom mostu, preduzećima biti smanjeni troškovi prevoza, jer su do sada koristili alternativne pravce i zabilježili gubitke u poslovanju i do 40 odsto.