latinica  ћирилица
17/12/2014 |  14:16 | Autor: Mondo

Nove podjele u Zajednici Superlige Srbije

Goran Milanović, predsjednik Fudbalskog saveza Istočne Srbije i FK Јagodina ili Zoran Šćepanović, predsjednik FK Vojvodina?

To je bila dilema prije početka izborne sjednice Zajednice Superlige Srbije, koja je u srijedu, u 13 časova, počela u Kući fudbala Srbije u Staroj Pazovi.

Međutim, čim je zasjedanje počelo, dileme oko toga ko će postati novi predsjednik Zajednice više nije bilo, već se pojavila dilema da li će sjednice, tj. kvoruma uopšte biti, javlja reporter MONDA sa lica mjesta!

Naime, uz riječi da ovako "ne vrijedi raditi" i da "su se mnoge stvari promijenile juče u toku dana i danas ujutru", Milanović je napustio salu, a za njim su izašli i predstavnici FK Partizan, FK Donji Srem, FK Јagodina, FK Voždovac i FK Borac Čačak, dok predstavnici FK Novi Pazar FK Mladost Lučani nisu ni došli u Pazovu!

Ovaj incident samo je potvrdio da u srpskom fudbalu postoje ozbiljne podjele, a posljednja u nizu polarizacija potvrđuje i to da se fudblaska Srbija ne dijeli isključivo po principu Zvezda - Partizan i Tomislav Karadžić - Zvezdan Terzić (iako se i ovde, možda, mogu pronaći sličnosti).

Bilo je predviđeno da glasanje bude javno, kao i da se onda ostavi vremena do februara naredne godine za izbor potpredsjednika Zajednice.

Ove nedjelje, održani su i izbori u Fudbalskom savezu Vojvodine, koji će od sada voditi predsjednik FK Spartak iz Subotice, Dragan Simović, jedan od kandidata za potpredsjednika Zajednice.