latinica  ћирилица
17/12/2014 |  17:01 | Autor: RTS

Zajednica superligaša: Šćepanović naslijedio Terzića

Podjele u srpskom fudbalu, trvenja između dva najveća kluba, pa onda između dva najveća kluba i čelnika Saveza, vode ka kolapsu ionako nestabilnog i izranjavanog sistema.

Primjer za to viđen je i danas u Staroj Pazovi, gdje je biran novi predsjednik Zajednice superligaša.

Predsednik fudbalskog kluba Vojvodina Zoran Šćepanović izabran je na mjesto prvog čovjeka Zajednice superligaša, na burnoj sjednici u Staroj Pazovi, prenio je portal "Mondo".

Za Šćepanovića su glasali predstavnici Crvene zvezde, Vojvodine, Spartaka, OFK Beograda, Radničkog 1923, niškog Radničkog, Rada i Napretka, dok je Čukarički bio uzdržan.

Protivkandidat Goran Milanović napustio je sjednicu uoči glasanja riječima da "ovako ne vrijedi raditi" i da su se "mnoge stvari promijenile juče u toku dana i danas ujutro".

Za njim su izašli i predstavnici Partizana, Donjeg Srema, Јagodine, Voždovca i Borca, dok predstavnici Novog Pazara i Mladosti nisu ni došli u Staru Pazovu.

Zanimljivo je da su sportski listovi "Sportski Žurnal" i "Sport", po pravilu dobro informisani kada su ovakve stvari u pitanju, u izdanjima za srijedu pobjedu skoro već pripisali Milanoviću.

Novinari su poslije sjednice pitali predsjednika Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislava Karadžića da li razmišlja o tome da ta organizacija preuzme vođenje Superlige.

"O svemu ćemo razgovarati narednih dana", kratko je odgovorio Karadžić.