latinica  ћирилица
17/12/2014 |  21:01 | Autor: RTRS

Gojku i Stanku Stojanoviću iz Pelagićeva stiže pomoć (VIDEO)

Nakon što je RTRS u jučerašnjem Dnevniku objavio priču o teškom životu Gojka i Stanka Stojanovića iz Kladuše kod Pelagićeva, već od danas njihova svakodnevica mogla bi da bude podnošljivija .
Gojko i Stanko Stojanović - Foto: RTRS
Gojko i Stanko StojanovićFoto: RTRS

Ljudi dobre volje javljaju se iz Srpske, BiH i Srbije da pomognu ovoj porodici koja prolazi kroz, možda, najteži period u svom životu. Osim suve hrane i malo odjeće, dopremljen im je i ogrev. Obimnija pomoć stiže već sutra ,ali i narednih dana! 

Da bi odmijenio teško bolesnog oca, 16- godišnji Stanko i dalje traži posao. Nije mu, kaže, ništa teško. Cilj je preživjeti ovu zimu, a potom stižu topliji dani.

Mnogo se promijenilo od našeg zadnjeg obilaska Stojanovića do danas. Radost je na licima ovih bespomoćnika. Pozivi za pružanje pomoći stižu im kući i nama u redakciju u Brčkom i u Banjaluci, iz mnogih mjesta u Srpske, Federacije BiH i Srbije.

Najvažniji im je priključak struje. Uz pomoć jednog privatnog preduzeća iz Brčkog, Elektrodistribucija u Pelagićevu najkasnije sutra do 12 časova osvijetliće ovu kuću, koja je više od pet godina u mraku. Potrošnju struje plaćaće, Slobodanka Ćurčić, Sloboprom C, Brčko.

I u Centru za socijalni rad u Pelagićevu najavljuju da će Gojko najvjerovatnije, kao 70 – odstotni invalid, dobiti stalnu njegu i pomoć , koja trenutno u Srpskoj iznosi 10 odsto od prosječne plate.

I na kraju , dok smo bilježili ovu priču - još jedna lijepa vijest. Slobodanka Ćurčić je spremna da pomogne i malom Stanku da nastavi školovanje u jednoj od brčasnkih srednjih škola.