latinica  ћирилица
18/12/2014 |  16:29 | Autor: SRNA

SNSD: PDP dezinformiše javnost o boravku Dodika u Beogradu

Savez nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ izražava iznenađenje saopštenjem PDP-a u kojem ta stranka, kako navode, dezinformiše javnost o razlozima boravka predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika u Beogradu.

U SNSD-u ocjenjuju neozbiljnim da se jedna politička partija bavi pitanjima kao što su ručak ili večera predsjednika Republike u njegovom slobodnom vremenu.

SNSD postavlja pitanje zašto PDP nije pozdravio sastanak Dodika sa kineskim premijerom, već na, kako navode, krajnje licemjeran način, pokušavaju minimalizovati značaj njegove posjete Beogradu, gdje je, sa rukovodstvom državnog vrha Srbije, zvanično prisustvovao svečanom otvaranju Pupinovog mosta.

"Јasno je da ovim PDP, po ko zna koji put, pokazuje i dokazuje da ostaje vjeran probosanskom djelovanju i da je za njih samo ono što dolazi iz Sarajeva dobro i poželjno", navodi se u saopštenju SNSD-a.

PDP je danas ocijenio neprimjerenom činjenicu da predsjednik Republike Srpske ne prisustvuje izboru nove Vlade u Narodnoj skupštini i skandaloznim što je večerao u beogradskom restoranu sa vlasnikom kompanije "Zekstra" Draganom Đurićem, koji je optužen za privredni kriminal.

Ova stranka pozvala je Dodika da saopšti da li je od Đurića tražio da izmiri višemilionski dug koji ima prema Republici Srpskoj po osnovu obveznica Robne kuće "Boska".