latinica  ћирилица
19/12/2014 |  07:52 | Autor: RTRS

Sandro ispred Mesija, Nejmara i Suareza

Sandro Ramirez Kastiljo ima 19 godina i paralelno nastupa za A i B tim Barselone.
 - Foto: REUTERS
Foto: REUTERS

Mnogo veću minutažu dobija na drugoligaškoj sceni, ali to mu ne smeta da postiže golove i u društvu najboljih, piše Mondo.

Iako je odigrao samo 306 minuta za prvi tim (grubo gledano - tri i po utakmice), Sandro je postigao četiri pogotka i jedini je fudbaler Barselone koji je ove sezone bio strijelac u sva tri takmičenja u kojima klub učestvuje (Primera, Kup kralja i Liga šampiona).

U prvenstvu je dva puta zatresao protivničku mrežu i to oba puta u gostima: protiv Viljareala (1:0) i Levantea (5:0). U nacionalnom Kupu je bio precizan protiv Hueske (8:1), a u Ligi šampiona protiv Ajaksa (3:1).

Treba istaći da prve zvijezde tima Lionel Mesi i Nejmar nisu nastupali u dvomeču Kupa sa Hueskom, ali se i pored toga očigledno radi o velikom talentu kada je u pitanju Sandro Ramirez.

Moraće, međutim, još mnogo da se potrudi, a i da mu se poklope rezultati kluba, da bi dostigao rekord Pedra Rodrigeza, koji je 2009, kao 22-godišnjak, pogađao mrežu Barseloninih rivala u Primeri, Kupu kralja, Superkupu Španije, Ligi šampiona, Superkupu Evrope i FIFA Svjetskom prvenstvu za klubove. Dakle, u svih ŠEST takmičenja u kojima je Barsa učestvovala.