latinica  ћирилица
20/12/2014 |  07:59 | Autor: novosti.rs

Zvezda dobila protivnike u Top 16 fazi Evrolige

Poznati su svi učesnici TOP 16 faze takmičenja Evrolige.

Košarkaši Crvene zvezde u novoformiranoj grupi E imaće za protivnike Real, Barselonu, Panatinaikos, Makabi, Galatasaraj, Žalgiris i Albu.

Izgledalo je kao da će u grupu E doći i treći španski tim Unikaha, ali je Alba iznenađujuće izgubila od Cedevite sa 70:67.

Mogla je Zvezda da "izabere" grupu, ali i je jasno da im to nije bilo ni na kraj pameti.

"Cijela ekipa i ja smatramo da u TOP 16 fazi nema lakog protivnika. Te kalkulacije šta bi bilo kada bi uradili ovo ili ono su nevažne. Svi jedva čekamo duele sa jakim timovima", poručio je Kalinić.

Isto mišljenje ima i Zvezdin džin Boban Marjanović.

"Obje grupe su teške i tu si veoma jaki rivali. Imaćemo jake utakmice i mečevi protiv Reala, Makabija, Barselone i ostalih u grupi će biti sjajni. Ipak, za sve njih mi moramo da budemo "tvrd orah", kaže Marjanović.

Zvezdin Amerikanac Čarls DŽenkins se prisjetio i prošle sezone.

"Niko od nas ovdje nije pravio plan za poraz, već za pobjedu. Igrao sam i prošle godine u ovom dresu, a tada nam čak ni pet pobjeda nije garantovalo prolazak. Tada smo naučili lekciju i u svaki meč ulazimo maksimalno i sa željom da pobijedimo", ističe Đenka.

Kapiten crveno-bijelih se raduje mečevima u narednoj fazi.

"Cilj smo ispunili dva kola prije kraja i to je samo po sebi fantastičan uspjeh. Sada nas očekuje 14 mečeva protiv evropskih giganata i uživaćemo u tome. Nismo rekli posljednju riječ", jasan je Mitrović.

Drugu grupu, F, čine CSKA Moskva, Fenerbahče, Olimpijakos, Anadolu Efes, Unikaha, Laboral Kuča, Nižnji Novgorod i Armani Milano.

Inače, koliko je jaka grupa E, dovoljno govori da klubovi u toj grupi zajedno imaju preko 20 titula prvaka Evrope!

Grupa E
Crvena zvezda
Real Madrid
Barselona
Makabi
Panatinaikos
Galatasaraj
Žalgiris
Alba

Grupa F
CSKA Moskva
Fenerbahče
Olimpijakos
Anadolu Efes
Unikaha
Laboral Kuča
Nižnji Novgorod
Armani Milano