latinica  ћирилица
20/12/2014 |  11:37 | Autor: RTRS

Marjanović MVP, Vilijams najbolji asistent

Centar Crvene zvezde, Boban Marjanović, izabran je za najkorisnijeg igrača prve faze košarkaške Evrolige, a dok je Amerikanac crveno - bijelih Markus Vilijams ponio titulu najboljeg asistenta.

Marjanović je je na deset evroligaških mečeva bilježio u prosjeku dabl-dabl učinak od 16,8 poena i 10,7 skokova što mu je donosilo prosječan indeks 24,9.

Zvezdin centar je sa tim indeksom uspješnosti ubjedljivo najkorisniji igrač prve faze jer je njegov prvi pratilac prvotimac Albe DŽamel Meklin sa prosječnim indeksom 21.

Marjanović je, takođe, najbolji skakač prvog dijela Evrolige sa učinkom koji je za čak 3,4 skoka po utakmici veći od prvog pratioca Šejna Lavala iz Dinamo Sasarija koji je imao 7,3 uhvaćene lopte po meču.

Markus Vilijams je najbolji asistent prvog dijela Evrolige. On je sa 6,9 uspješnih dodavanja po meču ispred Tomasa Ertela iz Laboral Kuče koji ima 6,7 uspješnih dodavanja.

Košarkaš Galatasaraja Zoren Erceg je drugi strijelac dosadašnjeg dijela Evrolige sa 18,1 poena u prosjeku. Ispred Ercega je samo Tejlor Ročesti iz Nižnjeg sa 20 poena.