latinica  ћирилица
21/12/2014 |  10:27 | Autor: sportske.net

Miličić odgovorio na kritike hrvatskih medija

Bivši srpski košarkaš, a odnedavno kik bokser, uzvratio je kritičarima iz Hrvatske, koji su njegov debi u kik boksu posmatrali kroz političku prizmu.

Podsjetimo, jedan od najčitanijih hrvatskih medija, zagrebački "Јutarnji list", bavio se Miličićevim tetovažama, njegovom političkom opredjeljenošću, uz konstataciju da je njegov nastup u četvrtak u "Spensu" pokazatelj kako mu je "karijera krenula nizbrdo" i kako je "loš bokser".

Darko Miličić se, međutim, ne osvrće mnogo na kritike iz susjedstva, ali je u izjavi "Novostima" ipak nešto i prokomentarisao na tu temu.

On smatra da ga kritikuju "licemjeri", pa povodom političkih prozivki iz Hrvatske poručuje da svoj narod voli, a da druge poštuje, podsjećajući pritom i na činjenicu da je tokom košarkaške karijere igrao zajedno i sa hrvatskim reprezentativcem Zoranom Planinićem, sa kojim se odlično slagao.

"Ne zavirujem u tuđe dvorište, već se trudim da ako mogu i pomognem u čišćenju svog. Mogu svakoga da pogledam u oči, bez obzira koje je nacije, ili vjere. Ali sa licemjerima, koji su kod kuće 'veliki Hrvati', a kad dođu ovde sve ublažavaju, pa čak i znaju da zapjevaju naše slobodarske pjesme, nemate šta da pričate. Budi ono što jesi", poručio je, između ostalog, Darko Miličić.

Podsjetimo, on je u četvrtak debitovao borbom protiv Radovana Radojčina, ali je zbog Miličićeve posjekotine na nozi, borba prekinuta poslije samo jedne runde i pobjeda je pripala njegovom rivalu.

Ipak, Miličić nije razočaran, već je posle meča optimistički poručio: "Ne može meni niko ništa".