latinica  ћирилица
21/12/2014 |  13:19 | Autor: B92

DŽajić počasni predsjednik, stadion od danas "Rajko Mitić" (VIDEO)

Na stadionu Crvene zvezde održava se Skupština kluba na kojoj je Dragan DŽajić izabran za počasnog predsjednika crveno-bijelih, a Ratomir Dujković za predsjednika Skupštine.
Dragan DŽajić - Foto: sportskacentrala.com
Dragan DŽajićFoto: sportskacentrala.com

Na sjednici je takođe odlučeno da se stadion FK Crvene zvezde preimenuje u stadion "Rajko Mitić".

DŽajić je za počasnog predsjednika izabran jednoglasno, a za to priznanje je rekao da mu predstavlja veliku čast, javlja B92.

"Trudio sam se uvek da dam maksimum kada su u pitanju rezultati, prezentovanje kluba, i na terenu i van terena. Ovo je za mene jedno lijepo priznanje i jedno od najdražih u životu", rekao je DŽajić.

DŽajić je treća "Zvezdina zvijezda", a kao igrač boje kluba iz Ljutice Bogdana branio je u dva navrata, od 1963. do 1975. godine, a potom i u sezoni 1977/78. Pored Zvezde, igrao je samo još samo za Bastiju, a za reprezentaciju Јugoslavije odigrao je 85 utakmica i postigao 23 gola.

Odmah po završetku igračke karijere, DŽajić je preuzeo funkciju tehničkog direktora Zvezde. Bio je na čelu kluba u vrijeme najvećih uspjeha srpskog klupskog fudbala, kada je Zvezda bila šampion Evrope i svijeta, a od 1998. godine je dva puta bio predsjednik kluba, posljednji put do prije nekoliko mjeseci, a prošle nedjelje ga je naslijedio Svetozar Mijailović.

DŽajić se smatra najboljim jugoslovenskim fudbalerom svih vremena, a prije nekoliko godina je izabran i u idealnu postavu svih Evropskih prvenstava.